22_03_29_erdmost_nincskep

Színielőadás az érdi margitvirágról

22_03_29_erdmost_nincskep

Színielőadás az érdi margitvirágról

Bogner Mária Margit huszonhét évet élt itt a Földön. A vizitációs nővér Érden hunyt el, halála évfordulóján minden esztendőben szentmise keretében emlékeznek meg róla. A Marianum iskola most színpadra állította az életéről szóló színdarabot, amit szombaton mutatnak be az intézmény tornatermében.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Bogner Mária Margit életét mutatja be az a színdarab, amit Ungvári Zsolt írt – és részben rendezett, Kovács Mónika magyar, illetve drámapedagógia szakos tanárnővel együttműködve –, és amit a Marianum iskola felsős diákjai adnak elő szombaton, az intézmény tornacsarnokában.

– Nagyon kevés irodalma van Bogner Mária Margit életének. Nehezen tudtuk megismertetni a gyerekekkel ezt az életutat, ezért gondoltunk arra, hogy színdarab formájában könnyebb lesz ez a feladat – mondta lapunknak Takácsné Tóth Noémi igazgató.

– Próbáltuk úgy megközelíteni, zenével és díszletekkel illusztrálni, hogy ez az 40-45 perces életrajzi játék minél jobban megragadja a gyerekeket, illetve a nézőket, hiszen előadásunkon minden érdeklődőt szívesen látunk – tette hozzá az igazgatónő.

Az 1933 május 13-án, huszonhét esztendős korában elhunyt vizitációs nővér halálának évfordulója alkalmából minden esztendőben szentmisét mutatnak be a Szent Mihály templomban. Ebből az alkalomból Nagybecskerekről, Bogner Mária Margit szülőhelyéről zarándokcsoport érkezik Érdre; ők nemcsak a vasárnapi szentmisén, hanem a szombati előadáson is részt vesznek – tudtuk meg az igazgatónőtől.

– Szeretnénk bemutatni Bogner Mária Margit nagyon tiszta életútját. Csintalan, életvidám kislány volt, akit betegségek sora ért. Rövid élete alatt mégis olyan öröm sugárzott belőle, olyan Istenre való ráhagyatkozás, ami mindenképp példaértékű lehet a mi gyermekeink számára is – zárta szavait Takácsné Tóth Noémi.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email