22_03_29_erdmost_nincskep

Színes, formás játékok a betonon

22_03_29_erdmost_nincskep

Színes, formás játékok a betonon

Mit lehet kezdeni egy szürke, lebetonozott iskolai udvaron a szünetben? Hát például ugróiskolázni, malmozni, számkígyózni, pár szülő – és gyerekeik – energiájának és kreativitásának hála.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Múlt hét pénteken újrafestették az Érdligeti Általános Iskola Diósdi úti épületének udvarára tavaly felkerült játékfelületeket a szülők, hogy a tanév első napján a gyerekek már birtokba vehessék azokat a szünetekben.

A játékfelületek története még tavaly kezdődött, amikor is az egyik, akkor első osztályos gyermek édesanyja azon kezdett el töprengeni, mivel dobhatnák fel az iskola szürke betonudvarát, és hogyan tehetnék kicsit tartalmasabbá a gyerekek számára a kintlétet a szünetekben. Somkutiné Bitskey Katalin nem sokáig töprengett, az interneten rengeteg ötletből nyert ihletet, és rájött, hogy nincs is túl sok mindenre szükség a nemes cél eléréséért. Csak betonfestékre, sablonokra, egy kis kreativitásra, meg persze pár szülő összefogására és „szabadidejére”. Az eredmény akkor magáért beszélt: az Érdligeti suli alsósai imádták a játékokat, amiket szüleik festettek fel az udvarra, és amik idővel a rajtuk ugráló, szaladgáló tappancsok alatt elég rendesen el is koptak. Ezért volt szükség múlt héten az újrafestésre. Ebben egyébként nemcsak a szülők vettek részt, de maguk a diákok is, akik alig várták, hogy újra felvarázsolják a betonra a már megismert és megszeretett játékaikat, vagy éppen egy vadi újat.

– Nekem ez élmény, hogy festhetek itt. Szerettem ezeket a játékokat, főleg a számkígyót.  Így sokkal jobb kint játszani a szabadon, a levegőn, mintha semmi sem lenne itt – válaszolta kérdésemre Juhász Réka, 2/c. osztályos tanuló, aki éppen a számkígyó egy körét festette fel a betonra nagy műgonddal.

A felfestett játékfelületek pedig nem sokáig álldogáltak magányosan az udvaron: hétfőn már boldogan vették birtokba mind az elsősök, mind azok, akik tavalyról már jól ismerték őket.

 

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email