22_03_29_erdmost_nincskep

Piknik a Kötelékkel, idén nyáron is

22_03_29_erdmost_nincskep

Piknik a Kötelékkel, idén nyáron is

Ötödik éve rendezi meg nyári piknik-sorozatát a Kötelék - Érd térségi Közösség a Családokért csoport a kisbabás anyukáknak. Az első alkalomra július 8-án, szerdán kerül sor, az érdligeti tavas játszótér homokozójánál. Az ingyenes, kötetlen alkalmakra minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Aki egész nap egyedül van otthon a picivel, örömmel kimozdulna, társaságot keres a totyogós babának, vagy szeretné feltenni kérdéseit a vele hasonló cipőben járó anyukáknak, illetve szakembereknek, az jó helyen jár: a Kötelék kéthetenkénti alkalmai pont erről szólnak. A társaság, a közösségépítés mellett céljuk az is, hogy a szülők szakértő tájékoztatást kaphassanak a babás-mamás kérdésekben, hiszen a pikniket szoptatási és hordozási tanácsadó, védőnő, perinatális szaktanácsadó vezeti (attól függően, ki hogy ér éppen rá, hiszen ezek önként vállalt, ingyenes alkalmak, a szabadidejüket áldozzák rá a Kötelék tagjai). 

– Tavaly tíz-tizenöt anyuka is eljött, a kisebb-nagyobb csemetékkel (hiszen a nagyobb testvéreknek is ideális ez a helyszín). Igyekeztünk ezt az első alkalmat a játszótér nyitásához igazítani, reméljük, jövő héten már tudjuk használni az eszközöket, de ha mégsem, legalább a homokozóhoz odakuckózunk – mondta tudósítónknak Bognár Krisztina  védőnő, laktációs szaktanácsadó, a Kötelék egyik tagja, aki úgy látja: a hosszú karanténidőszak miatt, amikor is elmaradtak a klubtalálkozók, szülésfelkészítő tanfolyamok, nagyon nagy igény van ezekre a találkozókra.

– Ha minden jól megy, szeptemberben már el tudjuk indítani a szülésfelkészítőt, nyáron pedig nemcsak a Kötelék piknikein, hanem az Anya-Baba Klub kerti alkalmain is találkozhatnak az anyukák – tette hozzá Bognár Krisztina. (Az Ölvedi Réka által vezetett klub nyári első találkozójára július 14-én, kedden kerül majd sor, 9 órától. A délig tartó kerti pikniken – amit Réka a saját otthonában rendez – várható egy vendég is (korai fejlesztő, konduktor) – erről részletek később várhatók.)

A piknikhez nincs szükség különösebb előkészületekre: egy pokróc és némi harapnivaló elegendő. A Kötelék tíztől várja az anyukákat, de később is lehet csatlakozni. Az alkalmak addig tartanak, amíg a szülők és a csemeték jól érzik magukat.

A Kötelékről itt tudhatnak meg többet, a piknikről pedig itt.

Fotónk egy tavalyi pikniken készült.

 

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email