22_03_29_erdmost_nincskep

Megkezdődött az érettségi

22_03_29_erdmost_nincskep

Megkezdődött az érettségi

Megkezdődtek az írásbeli érettségi vizsgák: ma magyar nyelvből és irodalomból adtak számot tudásukról a diákok, holnap a matematikával folytatódik a vizsga. A Gárdonyi, a Kós, illetve a Vörösmarty iskolákban 280 végzős diák kezdte meg a vizsgákat, de vannak, akik már leérettségiztek, de most egy-egy tárgyból javítani szeretnének, és sokan élnek az előrehozott vizsga lehetőségével is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az írásbeliket május 3. és 24., az emelt szintű szóbeliket június 5. és 13., a középszintű szóbeliket pedig június 17. és 28. között tartják országszerte. A vizsgákat a középiskolák és a kormányhivatalok szervezik, azok lebonyolításában 3149 vizsgabizottság működik közre országszerte – áll az MTI tudósításában. .

A Gárdonyi iskolában nyolcvannyolcan érettségiznek az idén. Emelt szinten összesen 31, középszinten 285 érettségi vizsgát tesznek le az intézményben a jelentkezők – tudtuk meg Pintérné Bernyó Piroska intézményvezetőtől. A két végzős osztály ötvenöt diákja mellett kilenc külsősük van, és több mint húsz alsóbb évfolyamos diák tesz előre hozott érettségit informatikából, illetve idegen nyelvből.

– A Kós iskolában ebben az évben közel 200 fő jelentkezett érettségire, közülük 66 saját diákunk – mondta tudósítónknak Dózsa Lajos igazgató, hozzátéve: az intézmény a korábbi évekhez hasonlóan vizsgaközpontként működik, így emelt és középszinten 129 külsős írásbeli vizsgadolgozat megírására biztosítanak helyszínt. Az érettségi mellett komplex szakmai vizsgákat is szervez az intézmény a szakközépiskolai képzésben részt vevő diákoknak: ezekre 156-an jelentkeztek, közülük 83-an nappali, míg 73-an esti tanrendű diákok.

A Vörösmarty gimnáziumban 159 tizenkettedikes diák kezdte meg az érettségit, ezen felül többen tesznek előrehozott vizsgát, és – mivel az iskola emelt szintű vizsgaközpontként működik – magyarból, történelemből és matematikából nemcsak az itt tanulók, hanem külsősök is érettségiznek – tudtuk meg Szilasné Mészáros Judit intézményvezetőtől, aki elmondta azt is: középszinten összesen 698, emelt szinten 204 tantárgyi vizsga lesz az iskolában. Az intézményben nagyon sokan tesznek előrehozott érettségit: középszinten angolból 106-an, informatikából pedig 24-en.

Fotóink a Gárdonyi gimnáziumban készültek.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email