22_03_29_erdmost_nincskep

Labda helyett fecskendő

22_03_29_erdmost_nincskep

Labda helyett fecskendő

Tűzoltókkal általában élesben, munkavégzés során találkozunk, vagy gyereknapon, családi rendezvényeken, szombaton azonban egy különleges verseny nézői lehettünk: tízfős, tűzoltókból álló csapatoknak rendezett fecskendős vetélkedőt az Érdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség az Ercsi úti focipályán.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

– Az elmúlt tíz évben az érdi régióban nem volt hasonló rendezvény, szeretnénk újjáéleszteni ezt a hagyományt – mondta tudósítónknak Sallai László tűzoltó alezredes, kirendeltségvezető, aki korábban maga is versenyzett.

A megmérettetésre hivatásos és önkéntes tűzoltók egyaránt neveztek, az ifi korosztálytól az ötven pluszosokig, és a hölgyek is képviseltették magukat.

– A cél az, hogy ne csak a munkánk során kerüljünk kapcsolatba, hanem legyenek olyan alkalmak is, amikor a családunkkal együtt, közösen tölthetünk egy napot. Természetesen nemcsak a rokonokat láttuk szívesen, hanem minden érdeklődőt, és reméljük, felkeltettük egy-két fiatal érdeklődését e hivatás iránt – mondta a kirendeltségvezető.

A megjelenteket Csőzik László polgármester is köszöntötte; elmondta, hogy a rendezvénnyel hagyományt szeretnének teremteni.

A versenyen tízfős csapatok indultak; a szerelésben hét fő vett részt, és voltak természetesen póttagok is. Érdi, nagykátai, százhalombattai, szigetszentmiklósi hivatásos, illetve létesítményi tűzoltók, valamint a régióból több önkéntes tűzoltóság képviseltette magát; többek közt biatorbágyi, budaörsi, martonvásári, szigetújfalui, váli, zsámbéki önkéntesek mérték össze tudásukat, gyorsaságukat.

Az első helyen Érd csapata végzett; a helyiek 44 másodperc alatt értek végig a pályán, és csupán egy másodperccel maradtak le mögöttük a Váli Kobrák – egy csupa hölgyből álló csapat, amely tavasztól őszig számtalan hasonló versenyen indul, és már országos harmadik helyezést is elértek. A harmadik Szigetszentmiklós csapata lett. A rendezvényt a Katasztrófavédelem finanszírozta, a Pest Megyei Tűzoltó Szövetség és Érd Megyei Jogú Város támogatásával.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email