22_03_29_erdmost_nincskep

Közgyűlés helyett

22_03_29_erdmost_nincskep

Közgyűlés helyett

Ha a vírusveszélyben közgyűlés nincs is, a település élete nem állhat meg: a városvezetés fontos kérdésekben hozott döntést az elmúlt időszakban. Ezekről Szűcs Gábor alpolgármester beszélt tudósítónknak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Veszélyhelyzet esetén a polgármester egy személyben gyakorolja a közgyűlés hatásköreit. Hogy demokratikus úton szülessenek döntések, az elkészített javaslatokat a polgármester véleményezésre kiküldte a közgyűlés tagjainak, és ezek beérkezését követően írta alá a a határozatokat – mondta el Szűcs Gábor alpolgármester.

A polgármester elfogadott egy célokmányt, amely nyolc gyalogos-átkelőhely kialakításáról szól. Mint Szűcs Gábor elmondta, a határozatban arra is kötelezettséget vállalt a város, hogy a jövő esztendőben elindítják 25 gyalogos-átkelőhely terveztetéses közbeszerzését, így azok várhatóan 2023-ban valósulhatnak meg. A közgyűlés felkérte a polgármestert, hogy vázoljon fel egy koncepciót, amelynek keretében feltérképezik az összes olyan érdi helyszínt, ahová zebrát kell telepíteni az elkövetkező években. A finanszírozással kapcsolatban az alpolgármester elmondta: amennyire lehetősége van a városnak a szorult anyagi helyzetéhez képest, olyan célokra használják fel a forrásokat, mint a gyalogosbiztonság, utak, járdák fejlesztése, illetve a város élhetőbbé tétele.

Érd és testvérvárosa, a szlovákiai Léva közösen nyújtott be pályázatot egy európai projekt keretében, és döntés született az önerő biztosításáról. Szűcs Gábor elmondta: Léva és Érd így olyan programokat finanszírozhat, amelyeknek során a testvérvárosok lakosai egymás kultúráját ismerhetik meg. – Reméljük, a járványhelyzet lehetővé teszi azt, hogy személyes találkozásokon alapuló programok jöjjenek létre – hangsúlyozta Szűcs Gábor.

Lezárult a Helyi Építési Szabályzat módosításának partnerségi egyeztetési szakasza a 7. számú főút melletti területet illetően (ahová a NIPÜF ipari parkot telepítene). Szűcs Gábor elmondta: sem a beépítés, sem más építkezési paraméter tekintetében nem történt változás, csupán egyszerű korrigáció: ennek lényege, hogy csak a főúttól távolabb lehessen építkezni.

– Reméljük, a betelepülő vállalkozások a város adóbevételeit fogják növelni, és hozzájárulnak az érdiek életkörülményeinek javításához – mondta, hozzátéve: egy másik módosítás lehetővé teszi, hogy a terület csapadékvíz-elvezetését egy záportározó megoldással tudják biztosítani.

Módosult a szociális ellátások helyi szabályairól szóló önkormányzati rendelet: a tartósan gondozásra szoruló beteg ember otthoni ápolását ellátó hozzátartozó eddig havi 30 ezer forint települési támogatásban részesült, 2021-ben pedig 3300 forinttal növelték ezt az összeget. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email