22_03_29_erdmost_nincskep

Könyvek karanténban

22_03_29_erdmost_nincskep

Könyvek karanténban

Hétfőtől változik az érdi könyvtár nyitvatartása, de a régi rend már majdnem helyreállt. Lehet válogatni a szabadpolcokon, tagságot hosszabbítani, beiratkozni, de azért vannak még óvintézkedések, mint például a visszahozott dokumentumok 72 órás karanténja, és egyes szolgáltatások is szünetelnek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A könyvtár tájékoztatása szerint a visszahozott könyveket nem a főépületben, hanem a kijelölt visszahozatali ponton adhatjuk le (Hivatalnok u. 10., a könyvtár raktárépülete, a könyvtárral szomszédos telken). Visszavonásig késedelmi díj továbbra sem kerül felszámításra.
 
Ami a kölcsönzést illeti, ismét lehetővé vált a könyvtár olvasói tereiben a szabadpolcokon történő válogatás, a folyóiratok kölcsönzése, a tagságok hosszabbítása, új olvasók beiratkozása, a kötészeti szolgáltatások igénybe vétele, de a könyvtárosok kérik, hogy a látogatók egyedül érkezzenek – még a gyermekkönyvtárba is, ahol a játszósarok egyelőre még nem üzemel.  Belépésnél kérik a maszkot – ezt nem tudnak biztosítani, kézfertőtlenítő azonban rendelkezésre áll.

Az olvasói térben egyszerre  csak három személy, valamint a könyvtárosok tartózkodhatnak, egy olvasó egy alkalommal legfeljebb 15 percet tölthet az épületben. Az előzetes telefonos és/vagy e-mailes könyvrendelés tovább folytatódik (az alábbi adatok megadásával: név, olvasójegyszám, elérhetőség, kért dokumentumok (max. 10 db) szerzője és címe). A könyvtárosok által összekészített könyvek az olvasói kérés leadását követő munkanapon, 12 óra után vehetőek át.

A könyvtár többi szolgáltatása (helyben használat, internetezés, nyomtatás, fénymásolás és könyvtárközi kérés intézése) további intézkedésig szünetel. 
 
A Jószomszédság Könyvtárának bizonytalan ideig tartó bezárása miatt az innen kikölcsönzött köteteket a Hivatalnok utcai központi telephelyen veszik vissza. A Jószomszédság Könyvtárába szóló érvényes tagságival rendelkezők a rendkívüli zárás ideje alatt külön beiratkozás nélkül használhatják a Felnőtt- és Gyermekkönyvtár állományát. 

Nyári nyitvatartás:

2020. július 6 – augusztus 2.

Felnőttkönyvtár
hétfő, kedd: 10:00 – 19:00 óra
csütörtök, péntek: 10:00 – 18:00 óra
szerda, szombat: zárva
Gyermekkönyvtár
hétfő, kedd: 10:00 – 18:00 óra
csütörtök, péntek: 10:00 – 17:00 óra
szerda, szombat: zárva
Parkvárosi Fiókkönyvtár
hétfő, kedd: 10:00 – 18:00 óra
csütörtök, péntek: 9:00 – 17:00 óra
szerda, szombat: zárva
A Jószomszédság Könyvtára
technikai okok miatt bizonytalan ideig zárva
Zenei Könyvtár
kedd: 10:00 – 18:00 óra
csütörtök: 9:00 – 17:00 óra
hétfő, szerda, péntek, szombat: zárva 
 
2020. augusztus 3-16.

Felnőttkönyvtár, Gyermekkönyvtár  Parkvárosi Fiókkönyvtár
hétfő, kedd, csütörtök, péntek: 10:00 – 16:00 óra
szerda, szombat: zárva
A Jószomszédság Könyvtára, Zenei Könyvtár
zárva
 
2020. augusztus 17-23.

A könyvtár minden részlege zárva 

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email