22_03_29_erdmost_nincskep

A kommunizmus áldozataira emlékeztek

22_03_29_erdmost_nincskep

A kommunizmus áldozataira emlékeztek

A kommunizmus áldozataira emlékeztek kedden este Érden a Hármaskeresztnél. A rendezvényt az Összefogás Egyesület és a Fidesz-KDNP helyi szervezete rendezte. Beszédet mondott Aradszki András országgyűlési képviselő.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Egy 2000-ben elfogadott országgyűlési határozat alapján február 25-e a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja. Ebből az alkalomból az érdi Ötvenhatosok terén tartottak megemlékezést.

Az ünnepségen megemlékező beszédet mondott Aradszki András, Érd és a környék országgyűlési képviselője. A politikus aláhúzta: a kommunista rendszereknek szerte a világon voltak áldozataik, számuk mintegy 100 millióra tehető.

– Mi Magyarországon Kovács Béla kisgazdapárti politikus nevéhez kötődően emlékezünk e kegyetlen rendszer, egy valódi diktatúra áldozataira. Kovács Béla kisgazdapárti politikus volt az akit mentelmi jogának megsértésével 1947. február 25-én este, a szovjet hatóságok köztársaság-ellenes összeesküvés vádjával letartóztattak és azonnal a Szovjetunióba hurcoltak. Ez az esemény fontos volt a kommunista hatalom-átvétel szempontjából. Kijózanítólag hatott számos magyar politikusra, akik előtte még bíztak a magyar politikai rendszer demokratikus úton maradásában, mások számára pedig bizonyítékot jelentett arra a várakozásukra, hogy kommunista egyeduralom következik – mondta Aradszki.

Az országgyűlési képviselő beszéde végén azt mondta: „elég volt a kommunizmusból, annak minden mutáns és degenerált mai változatával együtt! Nem adhatunk újabb teret neki!”

– Ezt követeli meg a 100 millió áldozat, Mindszenty hercegprímás, Brusznyai tanár úr, Tóth Ilonka, Mansfeld Péter és a kitelepített százezrek öröksége, a hitünkhöz és nemzetünk hagyományaihoz kötő hűség, személyes őseink áldozata és a hazaszeretet.

Az ünnepség koszorúzással ért véget, a kormánypártok mellett az emlékezés virágait helyezte el Szűcs Gábor, Érd alpolgármestere, valamint Csornainé Romhányi Judit, a Szövetség Érdért frakcióvezető-helyettese. 

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email