22_03_29_erdmost_nincskep

Kiemelt tárgyi súlyú büntető ügy az Érdi Járásbíróságon

22_03_29_erdmost_nincskep

Kiemelt tárgyi súlyú büntető ügy az Érdi Járásbíróságon

Az Érdi Járási Ügyészség fiatalkorú vádlott ellen emelt vádat az Érdi Járásbíróságon 2019. április végén. A vádirati tényállás szerint a 13 és fél éves vádlott 2018. november 6-án a délutáni órákban észlelte azt, hogy a mozgásában korlátozott, süket, kerekes székkel közlekedő sértett a vásárlás után a pénzét a nyakába akasztott táskájába visszatette. A vádlott kerékpárral követte a sértettet, majd amikor a sértett mellé ért, és a kerekes székkel együtt felborította a sértettet, majd a sértett nyakába akasztott táskát a sértett nyakából kitépte oly módon, hogy a táska pántja elszakadt. Ezt követően a vádlott a következő sarokig eltekert, a táskából kivette a sértett 38.000.- Ft-ot tartalmazó pénztárcáját és a sértett gyógyszereit, majd visszatekert a sértett mellé, a táskáját visszadobta, a kerékpárról leszállt, és a kerékpárt megemelve a kerékpár hátsó kerekével ütlegelni kezdte a földön fekvő sértettet, majd távozott a helyszínről.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az ügyészség a vádlottat a Btk. 365. § (1) bekezdés a) pontja ütköző és a (3) bekezdés g) pontja szerint minősülő fogyatékosságánál fogva a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével vádolta. A cselekmény öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A fiatalkorú vádlott az elfogásának időpontjától kezdődően letartóztatásban van. Az ügyészség indítványával egyetértve az Érdi Járásbíróság a 2019. május 7-én meghozott végzésével fenntartotta a vádlott letartóztatását azzal, hogy a letartóztatást a fiatalkorú vádlott érdekeit is szem előtt tartva javítóintézetben kell végrehajtani. A bíróság álláspontja szerint a vád tárgyává tett kiemelt tárgyi súlyú bűncselekmény esetén az eljárás meghiúsításának veszélye, illetve a bűnismétlés veszély is indokolta a fiatalkorú vádlott letartóztatásának fenntartását. Az Érdi Járásbíróság az ügyben soron kívül jár el, az előkészítő ülés megtartására 2019 júniusában kerül sor.
 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email