kids-participating-treasure-hunt

Felejthetetlen élmények várnak az érdi táborozókra

kids-participating-treasure-hunt

Felejthetetlen élmények várnak az érdi táborozókra

Új helyszínen, több férőhellyel, megújult programokkal, mérsékelt árakkal rendezik meg a városi napközis tábort.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Idén is változatos szünidei programokkal, nagyobb kapacitással és új helyszínen várja a gyerekeket a városi napközis tábor. Az elmúlt években a Bolyai iskola épülete és udvara adott helyet a gyerekeknek (kiegészítő helyszín a múzeumkert volt), idén a Batthyány suli kapui nyílnak meg a nyári táborozóknak.

A váltás oka, hogy a tábor „kinőtte” a korábbi helyszínt: a Batthyány-ban már nem csupán 60, hanem 90 gyermeket tudnak fogadni hetente. Márpedig a tavalyi, nagyszámú túljelentkezés alapján van igény a létszámbővítésre.

2023-as táborozó gyerekek (ÉrdMost archív)

Tavaly a tábor szinte végig telt házzal ment: összesen 485 hét-tizenkét éves gyermek töltött itt egy vagy több hetet, a Szociális Gondozó Központ munkatársainak felügyelete alatt. A pedagógiai-szakmai hátteret idén is a központ biztosítja, míg a pénzügyi-gazdasági feladatokat az Intézményi Gondnokság látja el.

„Ezen a nyáron 720-750 gyermekre számítunk. Idén is nagyon érdemes lesz érdi táborozónak lenni, hiszen nemcsak a helyszín és a létszám újul meg, hanem a programok is, így régi táborozóinkat is sok új meglepetés fogadja majd” – árulta el az ÉrdMostnak Bereiné Petrik Mária, a Szociális Gondozó Központ vezetője.

Bereiné Petrik Mária (ÉrdMost archív)

Természetesen megtartják a jól bevált és népszerű programokat, mint a kisállatsimogatás, a pénteki diszkó és a ki mit tud. „A kézműveskedést is nagyon szeretik a gyerekek, és már most több tábla agyagot rendeltünk be. A gyöngyös hajdíszítés sem maradhat el, ami a lányok kedvence. Megtartjuk a csütörtöki kirándulásokat is, némi helyszínváltoztatással: a sárkányhajózás például nem a Velencei-tavon, hanem a Dunán lesz. Ami a régi marad, az a gondozóközpont elkötelezett csapata” – fűzte hozzá Bereiné.

A részletes programot itt (az előterjesztés szövege után, az oldal alján) találják az érdeklődők.

Sárkányhajózás Velencén (Szociális Gondozó Központ archív)

A tábor nyolc hétig tart, az első turnus június 24-én indul, az utolsó augusztus 16-án zárul.  A turnusok térítési díját az alábbiak szerint állapítják meg:

aki teljes térítési díjat fizet az iskolai étkezésért, annak egy tábori hét 25 ezer forintba kerül, aki 50 százalékos térítési díjat fizet a suliban, annak 20 ezer forint egy hét, aki pedig ingyenesen étkezik a tanév során, annak 15 ezer forintot kell fizetnie.

Fontos megjegyezni, hogy szociálisan rászoruló gyermekek igénybe vehetik az 50 százalékos gyermekétkeztetési kedvezményt a napközis tábor keretén belül is, ezt viszont a szülőnek kérelmeznie kell.

A sportprogramokat is nagyon szeretik a gyerekek (ÉrdMost archív)

A táborba május 15-től lehet jelentkezni, az Intézményi Gondonknságon. Egy gyermek legfeljebb három hét időtartamra jelentkezhet (ettől a táborvezető a szabad férőhelyek függvényében, valamint különleges méltánylást érdemlő indok alapján eltérhet).

Ha van szabad kapacitás, az adott tábori turnus megkezdése előtti héten felvehetők a nem érdi lakóhellyel rendelkező gyermekek is. Nekik egy hét 50 ezer forintba kerül.

A város a napközis tábor megrendezésére több mint 18 millió forintot fordít – így biztosítható, hogy a szülők anyagi terhei ne növekedjenek aránytalan mértékben, és a programok színvonala is megmaradjon.

A hűvösebb napokon jobban esik bent kézműveskedni (ÉrdMost archív)

„Ez nagyon kedvező ár, de tudjuk, hogy van olyan szülő, aki ennyit sem tud fizetni. Nekik rendezzük Parkoló programunkat, ami az Enikő utcában várja a gyerekeket nyolc héten keresztül.

Mintegy húsz gyerek szokott részt venni a Parkoló szünidei programjain, amit az utcai és a lakótelepi szociális munkások szerveznek, önkéntesek bevonásával. Gyümölccsel, péksüteménnyel, frissítővel várjuk a gyerekeket, és hetente egy érdi kirándulás is szerepel majd a programban” – tudtuk meg az intézményvezetőtől, aki elárulta azt is, hogy Erzsébet-táborra is pályáztak az idén.

Habparty az udvaron (Szociális Gondozó Központ, archív)

Fotó: ÉrdMost archív, Szociális Gondozó Központ, Freepik

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email