fejfajas_no_idojaras_front

A frontérzékenyeket nem kíméli az időjárás

fejfajas_no_idojaras_front

A frontérzékenyeket nem kíméli az időjárás

Délután megérkezik a csapadék és néhány fokkal a hőmérséklet is visszaesik.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Kedden napközben általában erősen felhős idő valószínű, inkább csak rövid időszakokra süthet ki a nap. Délelőtt északon elszórtan kialakulhat még egy-egy zápor, majd a déli, kora délutáni órákban az ország északkeleti felén már több helyen készülhetünk záporok, zivatarok kialakulására – írja előrejelzésében a MetNet.hu oldal.

 

Valamivel később délnyugat felől is záporok, zivatarok kialakulására lehet számítani, melyek a késő délutáni, kora esti órákra fokozatosan terjeszkednek az ország belsőbb tájai felé is. A nyugati, északnyugati szél több helyen megélénkül, itt-ott egy-egy erős lökés is lehetséges. A keddi csúcsértékek általában 21 és 26 fok között alakulnak, de a tartósabban felhős, csapadékosabb helyeken 20 fok alatt maradhat a maximum.

Országos előrejelzés kedd estétől szerda reggelig

Szerdára virradó éjszaka folytatódik az erősen felhős, időszakosan borult idő többfelé újabb záporokkal, itt-ott egy-egy zivatarral. A csapadék súlypontja kedd este az ország délnyugati felén, szerda hajnalban, reggel már inkább egy középső – északnyugat-délkeleti – vonal mentén a legvalószínűbb.

Az északira, északkeletire forduló szél főként északnyugaton és a Tiszántúlon élénkülhet meg. 10 és 15 fok közötti minimumértékeket mérhetünk.

Orvosmeteorológia

Térségünk fölött található hullámzó frontálzóna miatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email