22_03_29_erdmost_nincskep

Egy kis NATO Érden

22_03_29_erdmost_nincskep

Egy kis NATO Érden

Hány NATO-egység állomásozik magyar földön? Mikor jött létre ez a katonai szervezet, mióta vagyunk a tagjai? Ezekre a kérdésekre manapság kevés fiatal tud válaszolni. Pedig a téma népszerű is, érdekes is, amit mi sem mutat jobban, mint annak az utazó NATO-kiállításnak a sikere, ami most Érdre is eljutott.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Magyarország 1999. március 12-én vált a NATO teljes jogú tagjává. Akár a húsz éves évfordulót is ünnepelhetné az az utazó kiállítás, amit a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete hozott el városunkba, és amely a négy, Magyarországon szolgáló NATO-egységet mutatja be.

.– Ezek a szervezetek hozzájárulnak ahhoz, hogy hazánkban a biztonság foka magasabb legyen, és az egész szövetségen belül nagyobb biztonságban lehessenek a tagországok és azok állampolgárai – mondta tudósítónknak Oláh László, a civil szervezet ifjúsági tagozatának vezetője.

A kiállítás megrendezését a brüsszeli NATO-központ is támogatta; közintézményekben, nemzetközi és honvédségi szervezeteknél, valamint hét iskolában tekinthették meg eddig az informatív és dekoratív tablókat. A Kós a nyolcadik az iskolák sorában: itt hétfőn nyílt meg a kiállítás, amely a jövő héten a VMG-be költözik. Később  eljut majd az Érdi Szakképzési Centrum több tagintézményébe.

– Tapasztalataink szerint a huszonegy poszter, amit az iskolai folyosókon jártukban-keltükben láthatnak a fiatalok, megállásra készteti a diákokat, érdeklődve figyelik, és vissza-visszatérnek egy-egy tablóhoz. Nagyon sok pozitív visszajelzésünk van – ez az, ami erőt ad a folytatáshoz – hangsúlyozta az ifjúsági tagozat elnöke.

A kiállításon Pergel Antal történész is köszöntötte a diákokat. Mint kiemelte: büszkének kell lennünk arra, hogy a világ legerősebb katonai szövetségéhez tartozunk – ami természetesen ránk is kötelezettségeket, feladatokat ró.

 

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email