22_03_29_erdmost_nincskep

Csak zöldhulladékból 8000 tonnányit gyűjtöttek 2020-ban

22_03_29_erdmost_nincskep

Csak zöldhulladékból 8000 tonnányit gyűjtöttek 2020-ban

A zöldjárat tapasztalatairól, az előző év adatairól, az idei tervekről is beszélt Pató Simon, az Érd és Térsége Hulladékkezelő Nonprofit Kft. megbízott ügyvezetője az Érd Tv Párbeszéd című műsorában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A szolgáltató vezetője beszámolt róla, hogy az évi három-négy alkalom után tavaly már havi szinten vitték el a zöldhulladékot, melyből idén közel nyolcezer tonnányit gyűjötttek – azaz a lakosok is előszeretettel élnek a lehetőséggel.

Kitért arra is, hogy Érden már több mint ötezer komposztáló ládát osztottak ki, emellett a minél hatékonyabb otthoni hulladékkezelést segítendő évek óta meghirdetik a „Tyúkokkal a környezetvédelemért!” akciót. Pató Simon beszélt arról is, hgy a szolgáltató plusz feladatokat kapott, hiszen 2021-től már országosan is tilos avart égetni.

A megbízott ügyvezető érdekességként megemlítette, 2020-ban az ÉTH járműi 433 ezer kilométert tettek meg Érden belül – ez sokszorosa az előző évi adatoknak. Az idei évvel kapcsolatban pedig megjegyezte, hogy 2021-ben a lakosoknak már az ÉTH által forgalmazott lebomló zsákba kell gyűjteniük a keletkező hulladékot, mert már csak azokat fogják elszállítani!