22_03_29_erdmost_nincskep

Boldogság a köbön: hármas ikrek születtek

22_03_29_erdmost_nincskep

Boldogság a köbön: hármas ikrek születtek

Hármas ikrek természetes úton viszonylag ritkán fogannak, főleg abban a felállásban, ahogy Kuti Mária és Zubik Zsolt érdligeti házaspár esetében történt. Mert Kamillának és Hannának az egypetéjű ikerpárnak lett egy kétpetéjű ikertestvére is: Jázmin személyében.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mária (vagy ahogy barátai hívják: Annamari), az érdi Benu Patika gyógyszertári szakasszisztense volt és Zsolt, a MOL Magyarország Informatikai Szolgáltató Kft. informatikus mérnök csoportvezetője máshogy élték meg azt a pillanatot, amikor megtudták, hogy egyszerre három csöppség érkezik a családjukba.

-12 és fél hétig kettő babáról tudtunk, aztán a genetikai ultrahangon derült ki, hogy igazából hárman vannak. Nekem elsőre még a kettő gondolata is sok volt, mert sem kihordani, sem felnevelni nem olyan könnyű egyszerre több babát. Aztán amikor megtudtuk, hogy hárman vannak, őszintén szólva, kicsit megijedtem, és kellett egy kis idő, amíg feldolgoztam és elfogadtam a helyzetet.

-Azért vagyunk mások, mert mindenki másképp látja a dolgokat. Én teljesen másképp éltem meg ezt a helyzetet – emlékszik vissza Zsolt. – Nagyon örültem nekik, mert én már az első gyerekünknél szerettem volna, hogy ikrek legyenek. Hiszen akkor együtt nőhetnek fel, és lehet, hogy egyszerűbb is, ha egyszerre lesz az embernek egy nagy családja, nem két-három évente érkeznek a gyerekek. Azt nem cáfolom, hogy eleinte nagyon nehéz, de szerintem később egyszerűbb lesz egyszerre felnevelni őket. Nekem inkább az volt a szemponhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg, hogy egészségesek legyenek.

A házaspár felmenői között egyébként Mária nagypapájának volt ikertestvére, de hármas ikrek nem voltak egyikőjük családjában sem, legalábbis eddig.

Mária várandóssága problémamentes volt, bár az utolsó hónapban már minden testhelyzet és mozdulat nehézkessé vált, ami teljesen érthető, ha egyszerre három picit hordoz magában a kismama. Végül a lányok a tervezett császármetszés időpontjánál egy héttel korábban már úgy gondolták, ideje lenne megnézniük ezt a kinti világot is, és január 12-én, a terhesség 35. hetében a 2. számú Nőgyógyászati Klinikán megszülettek. Hanna és Kamilla 1990 grammal, 43 és 47 cm-rel, Jázmin pedig 2290 grammos súllyal és 49 cm testhosszal jött a világra. A picik és anyuka is jól vannak, és 10 nap kórház után, múlt héten kedden már haza is jöhettek, azóta pedig itthon próbálnak berendezkedni a nagycsaládos életmódra.

A történethez, illetve a családhoz hozzátartozik a 4 és fél éves Ádám is, aki nagyon várta már a testvérei érkezését, most pedig, hogy otthon vannak már a lányok, nagy-nagy szeretettel árasztja őket el. És habár Zsolt még időnként zavarban van, hogy megkülönböztesse egymástól Hannát és Kamillát, Mária ilyenkor mindig a segítségére siet. A segítség azonban kölcsönös. Zsolt, aki elárulta, hogy úgy érzi, megtalálta a helyét azzal, hogy megszülettek az ikrek, édesapaként mindenben, vagy ahogy ő mondja, még azon is túl segít: ha kell pelenkázza, ha kell eteti a babákat akár napközben, akár éjjel, amiért Mária nagyon hálás, és valószínűleg a kis csöppségek is.


A város a hármas ikreknek, csakúgy, mint az összes érdi újszülöttnek gyermekenként 30.000 Ft értékű babacsomaggal kedveskedik, ami általában ruhaneműt, plédet, játékot, krémeket, törlőkendőt és pelenkát tartalmaz. Emellett a hármas ikrekhez az önkormányzat házi gyermekfelügyeletet biztosít napi 8 órában hat hónap időtartamra, amit meg lehet hosszabbítani további hat hónappal, tájékoztatott róla Galyasné Légrádi Ágota, Érd MJV Polgármesteri Hivatal Humán Iroda Szociálpolitikai Csoport vezetője.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email