leszurt_kutya_borito

Vasvillával leszúrt kutya: demonstrálnak az állatvédők

leszurt_kutya_borito

Vasvillával leszúrt kutya: demonstrálnak az állatvédők

Június 28-án csendes megemlékezésre hívják az állatbarátokat Tárnokra, a brutálisan meggyilkolt spicc emlékére.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Talán nem volt hiábavaló és értelmetlen annak a kiskutyának a halála, akivel a közelmúltban végeztek kíméletlenül egy tárnoki családi háznál, hiszen az állatvédők most egy tüntetést szerveznek az eset apropóján. Mint azt az esemény meghívójában írják, céljuk, hogy ismét legyen egy alkalom, amikor felhívhatják a figyelmet az állatvédelem jelentőségére.

A demonstrációt az az Érdi Civil Állatmentők Alapítvány szervezi, akiket már az esemény megtörténtekor is riasztottak, és, akik nem szerették volna, hogy ez a kegyetlenség visszhang nélkül maradjon.

Ahogy arról Facebook oldalunk részletesen beszámolnak, a minap a szomszédos Tárnokról kaptak egy bejelentést, hogy egy „vérben úszó kutyát” kellene megmenteni. Az alapítvány munkatársai szerint a feltételezett elkövető már régóta fenyegette a családot, hogy megöli a három éves, spicc fajtájú kutyájukat. Ezt a fenyegetést pedig a minap be is váltotta.

„Az anyuka a szomszédba átugrott 5 percre, a gyerekek otthon, a vélelmezhető tettes, pedig a kutyát úgy ütötte, hogy szilánkosra tört a koponyája, utána átszúrta a fejét vasvillával és még egy vízzel teli vödörbe is tette, hogy biztos legyen”

– olvashatjuk a bejegyzésben, amiből az is kiderül, hogy sajnos már nem sikerült a kutyus életét megmenteni.

Mint írják, noha a rendőrség is a helyszínre érkezett, azonban ők úgy látták, ez nem volt bűncselekmény. Ugyanakkor az állatmentők szerint a rendőrök csupán „felsőbb utasításokat” teljesítettek.

Mindenesetre a civilek nem akarják, hogy egy ilyen cselekmény következmények nélkül maradjon, ezért egy csendes demonstrációra hívnak minden állatvédőt, állatmentőt, állatszerető embert.

Az eseményt június 28-án 19 és 21 óra között tartják Tárnokon a Tabán, valamint a Fő utca kereszteződésében.

Fotó: Érdi Civil Állatmentők Alapítvány

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email