_ALX9637

Könnyekkel keresztelték a Batthyány Tornacsarnok birkózótermét – videó

_ALX9637

Könnyekkel keresztelték a Batthyány Tornacsarnok birkózótermét – videó

Tar Mihály nevét – temetése napján - bevésték a város sporttörténelmébe.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Egy kivétellel a sírással küzdöttek a méltatásra felkért barátok, sporttársak. Ez minden szónál többet elmondott arról, mit jelentett az érdi birkózósport számára Tar Mihály.

Egyedül Bacsa Péter a Magyar Birkózó Szövetség alelnöke tudta végigmondani a tervezett módon beszédét, melyben a magyar birkózósport infrastrukturális helyzetében 2013 után, „a magyar kormány gáláns sporttámogatásának köszönhetően” bekövetkezett pozitív fordulatokat méltatta.

„Az érdi birkózóklub, mely 1973-ban alakult meg Tar Mihály vezetésével, mindig is a magyar birkózósport egyik legstabilabb bástyája volt. Rengeteg tehetséges versenyzőt adott a sportágunknak. Elég csak megemlíteni Dénes Mercédeszt, aki az első női utánpótlás Európa Bajnoki címét szerezte meg, és Váncza Istvánt, aki itt tanulta meg a sportág alapjait, és lett tavaly a budapesti felnőtt EB-n ezüstérmes” – sorolta az alelnök.

„Az elmúlt 50 év sikereinek eredményeként, és Misi bácsi odaadó munkájának megkoronázásaként avatjuk fel ma az érdi birkózás új szentélyét itt a Batthyány Sportiskola birkózótermében, melynek elnevezése nem lehetett kérdés sem az érdi városvezetés, sem a magyar birkózósport számára.”

Tar Mihály decemberben még átvehette a Magyar Birkózó Szövetség életműdíját a csepeli Kozma István Magyar Birkózó Akadémián, az Európai Szumó Szövetség elnökének kitüntetését azonban már nem.

„Az utolsó Európa Kupán a szövetség elnöke ajándékot is küldött a kitüntetés mellé, amit már nem tudtunk átadni, mert az Érd Kupán Misi bácsi már nem vehetett részt – mondta el a teremavató ünnepségen dr. Ancsin László, a Magyar Szumó Szakszövetség elnöke. – A szövetség érdemérmét azért a munkáért kapta, amit az európai sumo birkózásért letett az asztalra. Az, hogy utánpótlás sumó létezik, egyedül neki köszönhető.”

A kitüntetést Tar Mihályné vette át, méltán, hiszen, mint dr. Ancsin László kiemelte, „ketten csináltak mindent”.

Sipos Árpád az Érdi Spartacus ügyvezetője a az SC vezetősége, edzői, a gyerekek és a szülők nevében azt ígérte elcsukló hangon, hogy a szellemi örökséget továbbviszik, és a versenyzők által Érd hírnevét tovább öregbítik.

Videó: Bredák Péter/ÉRD TV; Fotó: Balogh Alex

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email