Minden hír

Százhatvannégy tanuló vett részt idén az Érdligeti Általános Iskola Túr utcai épületében megrendezett tankerületi rajzversenyen. A 3-8. osztályos diákoknak évfolyamonként más-más feladatot kellett telesíteniük a rendelkezésükre álló másfél óra alatt, majd a neves pedagógusokból és Kéri Mihály képzőművészből, az Érdi Galéria vezetőjéből álló zsűri értékelte az alkotásokat.
Százötvenmillió forint támogatást ítélt meg a Pénzügyminisztérium a Tárnoki út felújítására – jelentette be szerdán T. Mészáros András, aki elmondta azt is: a beruházás tervezett összköltsége 214 millió forint; az elnyert 150 millió forint feletti összeget, 64 millió forintot a város idei költségvetésének terhére szeretnék biztosítani.
Aki járt már a martonvásári kastélyparkban, minden bizonnyal megcsodálta a mocsári ciprusokat. Hamarosan nem kell elutazni, hogy hasonló élményben legyen részünk: a papi földeknek nevezett területen létesülő érdi városligetben nemcsak a fent említett mocsári ciprus, hanem kínai mamutfenyő is nő majd. Ez utóbbi három példányát ma ültették el a víztározó partján; a munkálatokban T. Mészáros András polgármester, valamint Érd alpolgármesterei is segédkeztek.
Hagyományosan négy alkalmat szerveznek az Érdligeti Általános Iskolában az idei tanévben is, amikor a nagycsoportos óvodások belekóstolhatnak abba, milyen lesz majd az iskolai élet. Az első alkalomra november 15-én, csütörtökön 16:30-tól kerül sor a Diósdi úti épületben. Ősz lévén a csütörtöki foglalkozáson minden erről az évszakról fog szólni, tudtuk meg Vargáné Balogh Erika igazgatónőtől.
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Parkvárosi Könyvtár, aminek lelkes munkatársa olyan nagyon szerette a meséket, és azon belül is a magyar népmeséket - annál jobban talán csak magukat a gyerekeket szerette - , hogy meghívta udvarába a mesék főhőseit, akik örömmel fogadták el az invitálást. Gyönyörűbbnél gyönyörűbb mesehősök és kellékek gyűltek hát össze a birodalomban, de köztük is volt egy, ami olyan csodálatos volt, hogy a Napra lehetett nézni, de rá nem.
Telt ház volt vasárnap délelőtt a Szepes Gyula Művelődési Központ színháztermében: a közönségteret ellepték a gyerekek és szüleik, akik együtt dúdolták az oly jól ismert dallamokat a Csiribiritől a Sehallselát Dömtörön keresztül a Micimackóig. Minden gyermek és mára már felnőtt, egykor volt gyermek Jutka nénije adott koncertet.
Közúti közlekedési baleset történt november 12-én 9 óra 40 perckor Érden, a Bajcsy-Zsilinszky úton, ahol egy 27 éves helyi lakos BMW személygépkocsijával elgázolt egy, az úton átkelni szándékozó 83 éves férfit, majd frontálisan ütközött egy szembe haladó kisbusszal. Az elgázolt férfi a helyszínen életét vesztette. A rendőrök a baleset helyszíni szemléjét megkezdték, a forgalmat a környező utcákba terelik.
Időkapszulát helyeznek el a tárnoki művelődési ház megújuló színháztermének falában, amihez még néhány hétig várják a lakóktól írásban (legfeljebb 1 db A/4-es oldalon megfogalmazott) gondolataikat, képeiket, apróbb tárgyaikat, akár mindennapi életükhöz, emlékeikhez kapcsolódóan. Szolnoki Gábor polgármester az Érd FM 101.3-nak beszélt az időkapszuláról.
Világszerte egyre nagyobb gondokat okoz a műanyaghulladék kezelése. Legnagyobb részét eltemetik, vagy elégetik. Újrahasznosításba mindössze a teljes mennyiség 9 százaléka kerül. A nem újrahasznosítható, vagy csak nehezen feldolgozható műanyag hulladékból egy magyar szabadalomnak köszönhetően, az építőipar számos területén felhasználható beton készülhet. Bus Károly feltaláló az Érd FM 101.3-nak adott interjút találmányáról.