22_03_29_erdmost_nincskep

Érdi dominancia a nemzeti csapatokban

22_03_29_erdmost_nincskep

Érdi dominancia a nemzeti csapatokban

Tizenhárom érdi játékossal vett részt két magyar válogatott a Little League nemzetközi baseball tornán Lengyelországban. A kutnói verseny elsősorban a magyarok fejlődését segítette.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Két korosztályban volt érdekelt hazánk a Little League afrikai és európai kvalifikációs bajnokságán. A baseball torna 10-12 évesek mezőnyének selejtezőjében indult a magyar korosztályos válogatott, amelynek keretében hat érdi sportoló kapott lehetőséget a bizonyításra. A gyerekek egy győzelmet arattak a házigazda Lengyelország felett, a másik négy találkozón azonban sajnálatos módon kikaptak. Az elért negyedik helyezéssel nem jutottak be az úgynevezett főtáblára, oda csak az első két helyről lehetett kvalifikálni.

A 13-14 éves juniorok küzdelmeiben valamennyi mérkőzését elveszítette és nyolcadik lett a másik magyar csapat, amely nem kevesebb mint hét érdivel állt ki a Little League főtábláján.

Terry Lingenhoel, az Érdi Baseball és Softball Team Egyesület főedzője a két utánpótlás magyar válogatott szövetségi kapitányaként volt jelen Kutnóban. A szakember értékelésében rámutatott, hogy Magyarország még mindig le van maradva a baseball nemzetközi színterén, és habár időnként vannak részsikerek, összességében leginkább a tanulás a hazai csapatok feladata.

Hellinger Márk és Szigeti Zsombor egyaránt a junior válogatottal szerepelt Lengyelországban. A kevés sikerélmény ellenére mindketten jó szájízzel tértek haza. Szigeti elmondta, hogy számára nagyon nagy élmény volt a lengyel megmérettetés, büszkén viselte a magyar címeres mezt és reméli, sokat tanult ezen időszakban, amit kamatoztatni is tud a jövőben. Hellinger szerint is érzékelhető volt a pályán, hogy az ellenfelek erősebb játékerőt képvisel a magyarnál, és ő is egyetértett abban Szigetivel, hogy rengeteg tapasztalattal gazdagodtak, ami a fejlődésüket szolgálja a folytatásra nézve.

A Érdi Baseball és Softball Egyesülethez kapcsolódó hír, hogy a városban rendezik augusztus 17-én és 18-án a női és férfi Magyar Kupa helyosztó küzdelmeit. Utóbbiaknál érdi résztvevővel, ugyanis az NB I-ben szereplő gárda az első napon a Jászberénnyel vív elődöntőt és győzelem esetén a másnapi fináléban is érdekelt lesz.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email