22_03_29_erdmost_nincskep

Még tart a „műanyagmentes július”!

22_03_29_erdmost_nincskep

Még tart a „műanyagmentes július”!

A „műanyagmentes július” nemzetközi felhíváshoz hazánkban is több ezren csatlakoztak már. Ez a kezdeményezés az egyéneket célozza meg, az egyéni felelősségvállalásra fekteti a hangsúlyt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Itt nem igaz az a mondás, hogy egy fecske nem csinál nyarat!

Egyénileg kell ugyan szembesülnünk azzal a ténnyel, hogy a kutatások szerint 2050-re az óceánokban több lesz a műanyag, mint a hal, de összefogva tudjuk elérni azt a célt, hogy ez ne következzen be.

A már meglévő műanyag szelektív gyűjtése és újrahasznosítása csak kis százalékban oldható meg, nagyobb mennyiségben ezek a hulladékok több száz év alatt bomlanak csak le, így folyamatosan szennyezik bolygónkat.

A cél a megelőzés lenne, a kevesebb műanyag csomagolási termék használata. Hogy ezt hogyan érhetjük el?

Nem kell nagyon drasztikus dolgokra gondolni, csak egy kicsit tudatosabban élni.

A kezdet a szelektív hulladékgyűjtés. Ezen túl pedig például ne kérjünk zacskót a boltban, saját bevásárlótáskával járjunk vásárolni. Részesítsük előnyben a kevesebb csomagoló anyaggal rendelkező termékeket, ha van választási lehetőségünk, inkább az üvegbe vagy papírba csomagolt terméket vásároljuk. Használjuk többször ugyanazt a zacskót pl. a pékárú vagy a zöldség, gyümölcs vásárlásakor. Legyen saját kulacsunk. Ilyen és ehhez hasonló praktikákkal változtatni tudunk az előrevetített sötét jövőnkön és ha így teszünk azzal példát is mutatunk szűkebb környezetünknek.

Az emberek egyéni felelősségvállalása, egy új szemlélet kialakításához vezethet, mely mindannyiunk életét kedvezően befolyásolhatja.

Tehát ne tegyük fel a kezünket, hogy egyedül nem tehetünk semmit, mert igenis egy ember jó példája is kedvezően befolyásolhatja egy bolygó életét és ha már júliusban sikerült változtatni, ne hagyjuk ezt abba augusztusban és a többi hónapban sem!

Baranyai Veronika

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email