22_03_29_erdmost_nincskep

Hosszú idő után újra versenyeztek a szumósok

22_03_29_erdmost_nincskep

Hosszú idő után újra versenyeztek a szumósok

Vasárnap rendezték meg az Érd Arénában a Gyerek-, U21 és Felnőtt Sumo Országos Bajnokság, válogató- és felkészülési versenyt 15 egyesület részvételével. Több mint 30 érdi mérettette meg magát a hosszú kényszerszünet utáni első hazai rendezésű versenyen.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Tar Mihály az Érdi Spartacus elnöke elmondta, hogy az ország számos pontjáról érkeztek versenyzők, 15 egyesület sportolója összesen 180 kategóriában versenyzett. Mint mondta, jó néhány verseny elmaradt az elmúlt időszakban a vírus miatt, de mivel hamarosan Európa-bajnokságra kerül sor több érdi versenyző részvételével, muszáj volt egy válogatóversenyt rendezni.

„Nálunk a felkészülés folyamatos, egész éven át tart.”- fogalmazott Berta Mike, az Érdi Spartacus versenyzője, aki első helyen végzett a versenyen.  „Arra készültem, hogy megnyerem ezt a mai versenyt, hiszen ez egy felkészülés volt az Európa-bajnokságra. Minden megmérettetésnek örülünk, hiszen a verseny a legjobb felkészülés, és ez most egy évig teljesen elmaradt, így nagyon jó érzés volt újra a szőnyegen. U21-es korosztályban 2 meccsem volt és mind a kettőt nagy fölénnyel meg tudtam nyerni, amit szerintem a tapasztalahttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgnak köszönhetek.”

Berta Mike mellett Kaszás Elza is kijutott az Európa-bajnokságra. Három korosztályban indult, de kettőben nem volt ellenfele. „U21-ben ketten voltunk. Láttam már az ellenfelemet versenyezni korábban, idősebb nálam, de sikerült győznöm. Igen erős volt és ügyes, de nem adtam fel és mentem előre, az edzőm pedig jó tanácsokkal látott el és végig mondta, hogy mit kell csinálnom.”- fogalmazott a fiatal sportoló.

Több mint 35 érdi indult összesen a versenyen. Tar Mihály szerint jó formában versenyeztek a fiatalok, ami annak is köszönhető, hogy a pandémia alatt is végig tudtak edzeni, mindössze egy hónapig voltak online edzések. ”Én szeretném,  hogyha felnőtt és U21-es Európa-bajnokságon, Oroszországban legalább 10-12 érdi részt vehetne, a lengyelországi utánpótlás Európa-Bajnokságon is hasonló létszámban reménykedünk, és bízom abban, hogy a VB-n is lesznek érdi indulók.