22_03_29_erdmost_nincskep

Üzenet a 100 éves Érdnek

22_03_29_erdmost_nincskep

Üzenet a 100 éves Érdnek

Érd várossá válásának 40. évfordulója alkalmából az önkormányzat időkapszulát helyezett el a főtéren, az Érdi Napok nyitófesztiválján. Az időkapszulában a város polgárai üzenhettek a 100. évfordulót 2079-ben ünneplő érdieknek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

T. Mészáros András polgármester köszöntőjében kiemelte, hogy ha majd a várossá válás 100. évfordulóján az akkor itt élő érdiek kinyitják az időkapszulát, képet kaphatnak a 40 éves város állapotáról, az emberek gondolatairól, kívánságairól. Az időkapszulába a városlakók, a kézislányok és a főépítész üzenetei mellett egy Érdi Újság is került, illetve polaroid képek az ünneplő közönségről.

– Az időkapszulát azért helyeztük el, hogy a 60 év múlva itt élő embereknek a múltra is legyen egy kis rálátásuk, egy pillanatképük Érdről, az érdiekről. Ha majd ezt kinyitják, talán elcsodálkoznak rajta, hogy honnan indult, hová érkezett ez a város. Mindenkinek érdemes a múltján elgondolkodni. A kutatószobákban számos tudós keresi vissza a múlt eseményeit, mi meg akarjuk könnyíteni a dolgukat, ezzel ott lesz a kezükben, hogy mi is történt ezen a napon.  Én nagyon remélem, hogy 60 év múlva is az érdieknek Érd lesz a fontos, Érd lesz az első, mint ahogy nekünk most szintén Érd az első – emelte ki T. Mészáros András.

Az időkapszulát a város főterén, a harangok előtt helyezte el T. Mészáros András polgármester Aradszki András országgyűlési képviselővel és a város két lakójával, Melindával és kislányával, Rékával.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email