22_03_29_erdmost_nincskep

Százhalombattán ünnepeltek a sportlövők

22_03_29_erdmost_nincskep

Százhalombattán ünnepeltek a sportlövők

150 éves a Magyar Sportlövők Szövetsége. Az évforduló alkalmából rendezett ünnepi közgyűlésnek Százhalombatta adott otthont.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Vezér Mihály polgármester írja közösségi oldalán, az önkormányzat nevében köszöntötte a megjelent hazai és külföldi vendégeinket, sportvezetőket, sportolókat, valamint a hazai sportirányítás legkiemelkedőbb képviselőit, meghívott vendégeket.

„Büszke vagyok arra, hogy a nagy múlttal rendelkező Szövetség Százhalombattát választotta e rangos esemény helyszínéül” – teszi hozzá.

Az MTI tudósítása szerint a százhalombattai eseményen egy rövidfilmmel emlékeztek a sportág elmúlt másfél évszázadának sikereire. Nagy György elnök felidézte: hat emberöltőt ölel fel a legidősebb magyarországi sportági szakszövetség múltja, és kiemelte, hogy a 150 év alatt hét olimpiai aranyérem mellett 16 egyéni világbajnoki és 23 egyéni Európa-bajnoki címet gyűjtöttek a sportlövők.

Vlagyimir Liszin, a Nemzetközi Sportlövő Szövetség (ISSF) elnöke hangsúlyozta, a magyar szövetség 36 évvel korábban alakult meg, mint a nemzetközi, majd felelevenítette, hogy Magyarország 2014 óta öt felnőtt és korosztályos kontinensviadalnak adott otthont, és reményét fejezte ki, hogy rövidesen a hatodikra vonatkozó kérelmet is sikeresen bírálják el.
 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email