22_03_29_erdmost_nincskep

Segít-e a kormány az érdi úthálózaton?

22_03_29_erdmost_nincskep

Segít-e a kormány az érdi úthálózaton?

Mint beszámoltunk róla, Csőzik László, Érd polgármestere nyílt levelet írt Magyarország miniszterelnökének Érd úthálózatának javításával kapcsolatban. A részletekről a polgármester az Érd FM 101.3 Bundáskenyér című műsorában beszélt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Csőzik László a nyílt levéllel kapcsolatban elmondta, a levélben több is van, mint remény, de ne várják tőle, hogy garantálja a kormány segítségét. Mint kitért rá, azért hozta nyilvánosságra a levelet, mert egy olyan közügyről van szó, amely a legfontosabb Érd életében, de néhány tiszteletreméltó próbálkozást leszámítva nem sikerült áttörést elérniük.

Mint emlékeztetett, a város nagy forráshiánnyal küzd és ahhoz, hogy ebben előrébb tudjunk lépni, „iszonyatos mennyiségű pénzre van szükség.”

Kitért rá, az ófalusi Molnár utca egyébként aszfaltos burkolatának felújítása például 400 millió forint lenne, de ezt Érd saját forrásból nem tudja fedezni.

„El lehet képzelni, hogy a sok száz érdi utca tisztességes rendbetétele milyen eszméletlen mennyiségű forrást igényelne”

– húzta alá Csőzik László, aki azért fordult a kormányhoz, mert a városnak soha nem lesz annyi pénze, amelyből ezt ki lehetne gazdálkodni.

Megjegyezte, eközben a lakosság száma eszméletlen ütemben növekszik, hiszen az elmúlt évben is ötezerrel gyarapodott a lélekszám, de a helyi gazdaság egyhelyben toporog, hiszen jellemzően kis- és középvállalkozások vannak a városban, ezért a bevételek nincsenek arányban az ellátandó lakosok számával.

Érd polgármestere elmondta azt is, a város utcáinak kétharmada, több mint 300 kilométer utca burkolatlan. Az elmúlt évben ugyan 23 utcát aszfaltoztak le, de ez azért nem annyira látványos, mert szétterülnek a városban. Megjegyezte, a látványos változáshoz legalább száz utcát kellene burkolni.

Csőzik László beszélt arról is, terveik szerint a kormány segítségének ellenére is folytatják a programot és szűkített műszaki tartalommal aszfaltoznak le további 20-25 utcát, melyek előkészítése be is fejeződött.

Érd polgármestere kifejtette azt is, szeretnének olyan támogatást kapni, mint az Érdhez hasonló területen lévő, fideszes vezetésű XVI. és XVII. kerületek, mert ez a támogatás ugyanúgy jár Érdnek is.

Mint elmondta, az elvonások mélyen érintették Érd költségvetését, miközben az alapvető infrastruktúra katasztrofális állapotban van. Kitért rá, a tervek szerint hamarosan 250 millió forintból aszfaltoznak le 20 utcát a városban, mellyel kapcsolatban megjegyezte, bár a szegélyes utcák esztétikusabbak, de a költségeket 60%-kal emelik meg.

Csőzik László a kormányfőnek címzett nyílt levéllel kapcsolatban arról is beszélt, korábban több esetben is írt a minisztériumoknak, ahonnan az új piacra kért beruházási támogatást a Modern Városok Program felé irányították, míg a Thermal Hotel Szálló visszavásárlása ügyében azt a választ kapta, erre nincsen lehetőség. Hozzátette, korábban a Szapáry kastély újjáépítése ügyében is írt levelet a Miniszterelnökségnek, de erre nem kapott választ.


 

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email