22_03_29_erdmost_nincskep

​​​​​​​Női kézi Eb: hetedik helyen a magyarok

22_03_29_erdmost_nincskep

​​​​​​​Női kézi Eb: hetedik helyen a magyarok

Hiába győzte le 31-29-re Romániát a magyar női kézilabda-válogatott a franciaországi Európa-bajnokság középdöntőjének utolsó, harmadik körében, a hármas holtverseny miatt a mieink negyedikek lettek csoportjukban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A magyarok abban a reményben léptek pályára a románok ellen, hogy tizenegy gólos győzelem esetén továbbjuthatnak a legjobb négy közé, azonban az összecsapás elején Cristina Neaguék kapták el a fonalat, akik több góllal is megléptek, de a szünet előtt Kim Rasmussen lányai egyenlítettek (12-12), majd a második félidő elején el is léptek. Olyannyira, hogy a játékrész derekán 25-20-ra is vezettek. A hajrában viszont a románok zárkóztak, ugyan az 52. percben elvesztették legjobbjukat, Neagut, aki súlyos sérülést szenvedett, s ezt kihasználták a magyarok, akik 31-29-re nyertek.

Mégsem jutottak a legjobb négy közé, hiszen Norvégiával és Romániával azonos pontot gyűjtöttek, s a minitabella utáni gólkülönbség a románoknak kedvezett, akik Oroszországgal csapnak össze a döntőbe jutásért, a norvégok pedig a svédekkel mérik össze erejüket az ötödik helyért. A középdöntő 2. csoportjában a mieink negyedikek lettek, végül hetedik helyen zárták az Európa-bajnokságot.

Az 1. csoportban a szerbek ugyan csoportelsőként várták a középdöntőt, ám itt eddigi két meccsüket elvesztették, s kedvezőtlen előjelekkel várták a házigazda franciák elleni harmadik kört, ahol a hazaiak már a szünetben négygólos előnyben voltak, majd a fordulás után tempót váltottak és 38-28-ra nyertek, így Krpezs-Slezák Katarináék hatodikként végeztek a középdöntőben, összességében tizenegyedikek lettek.

Női kézilabda Európa-bajnokság, Franciaország, középdöntő
1. csoport, 3. forduló

Szerbia-Franciaország 28-38 (14-18)
Krpezs-Slezák Katarina és Jovana Kovacsevics 5-5, Jelena Lavko 1 gólt szerzett

2. csoport, 3. forduló
Magyarország-Románia 31-29 (12-12)
Tóh Gabriella és Szabó Laura sem volt eredményes

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email