22_03_29_erdmost_nincskep

Még mindig nem nyit a Főnök utcai átjáró

22_03_29_erdmost_nincskep

Még mindig nem nyit a Főnök utcai átjáró

Noha már többször szóba került az átadása, továbbra is zajlanak a munkálatok az érdi Főnök utcai átjárónál. Kerestük a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt.-t, amely az alábbi tájékoztatást adta:

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Érd, Főnök utcai vasúti útátjáró forgalomba helyezésével kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk:

Az útátjáró korszerűsítésére a NIF Zrt. beruházásában a Kelenföld – Pusztaszabolcs vasútvonal átépítése I. ütem (Kelenföld – Százhalombatta korszerűsítése és ETCS2 vonatbefolyásoló rendszer kiépítése) című, jelenleg még megvalósítás alatt lévő projekt keretében kerül sor.

A teljes projekt megvalósítása a végéhez közeledik, annak az útátjáró megnyitását biztosító lépései közül a vasútvonal korszerűsítéséhez kapcsolódó biztosítóberendezés 2019. december 10-én már üzembe helyezésre került. A csatlakozó gyalogos járda kiépítése elkészült, a közműkiváltások befejező munkálatai zajlanak, melyet tervezetten május végére ütemezett a kivitelező.

A munkálatok végeztével hatósági szemle keretében kerülnek meghatározásra a szintbeni vasúti átjáró megnyitásának feltételei, melyek teljesülésével biztosítási mód határozat kiadása után megnyitható a közforgalom számára a Főnök utcai átjáró. Az útátjáró kialakítása megváltozott, ezért – a közlekedők biztonsága érdekében – nagyfokú körültekintés szükséges az újbóli megnyitás előtt – írta válaszában Hideg András, kommunikációs igazgató.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email