22_03_29_erdmost_nincskep

Kosár: megküzdött, de kikapott a VMG

22_03_29_erdmost_nincskep

Kosár: megküzdött, de kikapott a VMG

Hazai pályán 70–53-as vereséget szenvedett a VMG DSE férfi kosárlabdacsapata a BLF KK-tól az NB II Közép B-csoportjának 19. fordulójában. Valaczkay Gábor játékos-edző együttese így hat győzelemmel és kilenc vereséggel a tabella tizenegyedik helyét foglalja el.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Nem várt könnyű meccs a VMG DSE-re a harmadosztálynak számító NB II Közép B-csoportjában, hiszen a mérkőzés előtt nyolc győzelemmel és hat vereséggel álló BLF KK-t látták vendégül a Vörösmarty Mihály Gimnázium tornacsarnokának zárt kapui mögött.

Az elmúlt hetekben sérülések, munkahelyi elfoglaltságok miatt alaposan megcsappant az érdiek játékoskerete is, ennek ellenére a hazaiak az első negyedben még jól tartották magukat és csak négy ponttal engedték el ellenfelüket (19–23).

A második felvonást viszont 15–8-ra hozták a fővárosiak, akik a nagyszünetre már 38–27-re léptek meg.

A térfélcsere után sem tudott zárkózni a házigazda, sőt, a BLF KK a harmadik negyedet egy, a negyediket öt ponttal nyerte, így 70–53-ra győzött.

„Az elmúlt két hétben nem játszottunk, elmaradt két meccsünk a karantén miatt. Ez meglátszott a támadásunkon mert végig rosszul dobtunk, sok hibával támadtunk, kiestünk a ritmusból. Végig futottunk az eredmény után, de mikor közelebb kerültünk ellenfelünkhöz mindig hibáztunk. Olyan érzésem volt, hogy ha egy hétig játsszuk ezt a meccset, akkor sem sikerülne megnyerni. Sajnos van ilyen minden évben. Kevesen vagyunk, de azért küzdöttünk becsülettel, ma ennyire futotta. Jelenleg örülünk, hogy ki tudunk állni a mérkőzésekre. Külön örülök viszont hogy első saját nevelésű játékosunk a 16 éves Mágori Ferenc élete első felnőtt meccsén pontot szerzett, bátran játszott. Gratulálunk neki és Stork Dávid csapattársunknak is akinek szombaton megszületett első gyermeke” – értékelt Valaczkay Gábor, a VMG DSE játékos-edzője.

A VMG DSE veresége ellenére 6–9-es mérlegével továbbra is a tizenhat csapatos bajnokság tizenegyedik helyén áll. Az érdiek legközelebb március 12-én, 20.30-tól az éllovas Dunaharaszti MTK vendégei lesznek. Igaz, az együttes ismét nem használhatja edzésre és mérkőzésre sem a Vörösmarty Mihály Gimnázium tornacsarnokát, így egyelőre bizonytalan, hol játssza hátralévő hazai meccseit.

A VMG DSE U18-as korosztálya is pályára lépett a hétvégén. Az érdiek Mágori Ferenc 36 és Nagy Domonkos 22 pontjával 79–36-ra verték a Százhalombattát.

Férfi kosárlabda NB II, Közép B-csoport, 19. forduló
VMG DSE–BLF KK 53–70 (19–23, 8–15, 14–15, 12–17)
A VMG DSE pontszerzői: Valaczkay 16/6, Takács Á. 13/9, Morauvszki 13, Naser 7/3, Kerényi 2, Mágori 2.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email