22_03_29_erdmost_nincskep

A kommunista diktatúra áldozatainak emléknapja

22_03_29_erdmost_nincskep

A kommunista diktatúra áldozatainak emléknapja

Február 25-én tartják a kommunizmus áldozatainak emléknapját. Először 2001-ben emlékeztek meg a kommunista diktatúra áldozatairól az Országgyűlésben és a középiskolákban, majd minden évben sor kerül emlékünnepségekre. Csőzik László polgármester Facebookban emlékezett meg az áldozatokról.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Csőzik László közösségi oldalán emlékezett meg az eseményről. Mint írja, éppen húsz éve, hogy az Országgyűlés döntésének értelmében ezen a napon a kommunista diktatúra áldozataira emlékezünk. „Kovács Béla kisgazda politikus 1947. február 25-i elhurcolása napnál világosabban jelezte mindenkinek: a szovjet megszállók és magyar csatlósaik nem válogatnak az eszközökben. Több mint negyven évnyi elnyomás, kirekesztés, elhallgattatás, kitelepítés, kirúgás, emigrációba kényszerítés, kínzás és kivégzés kellett ahhoz, hogy megszabaduljunk végre ettől a velejéig gonosz és embertelen rendszertől.”

A polgármester úgy véli, hogy aki egyszer átélte, vagy szülei, nagyszülei elmondták neki, mi történt a kommunista rezsim áldozatává tett magyar családok százezreivel, mindent el fog követni, hogy soha többé ne fordulhasson ez elő történelmünkben.

„A magukat népboldogítónak beállító, népnyúzó politikai élcsapatok ma is veszélyt jelentenek a demokráciára, a szolidaritásra, az emberiségre. A kommunizmus áldozatainak emléknapján mindenkit arra biztatok: soha ne feledje az áldozatokat! És ne engedje, hogy egyetlen párt vagy világmegváltó ideológia fontosabb legyen számára, mint saját embertársa és a hazája!”

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email