Kilőhetik a kártékony vadakat Törökbálinton

Engedélyezte kártékony vadak elejtését Törökbálint belterületén az Érdi Rendőrkapitányság, szeptember 10-december 10. között.

Az elejtés helye a Törökbálint lakott területéhez tartozó Őrház utca, Kazinczy Ferenc utca, Kinizsi utca, Régivasútsor utca, Flóra utca, Széchenyi tér, Volf György tér, Toldi utca, Damjanich utca, Károlyi utca, Óvoda utca és Kinizsi köz.

Az elejtés minden esetben a délután három és reggel nyolc óra közötti időszakban végezhető, Mayer József, az Iharos Vadásztársaság elnökének irányításával, és Kovács László vadász részvételével. 

A vad megjelenésével, illetve az észlelt vadkárral kapcsolatban bejelentéseket az alábbi elérhetőségeken tehetnek a lakók:

A bejelentések fogadását követően az elejtést irányító helyszíni szemlét tart, a bejárás során a helyszínen tapasztaltak alapján dönt a vadkilövés szükségességéről.

Az elejtés irányítója - elsődleges figyelemmel az emberi életre és különös tekintettel az anyagi javakra - csak alapos mérlegelést követően dönthet a vadkilövés mellett.

A kárt okozó vad elejtése kizárólag vadászlőfegyverrel történhet - tájékoztatott a település jegyzője. 

Forrás: Törökbálint honlapja