22_03_29_erdmost_nincskep

Karácsonyfa és pierogi ajándékba

22_03_29_erdmost_nincskep

Karácsonyfa és pierogi ajándékba

Az Érdi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat képviselői nagy jelentőséget tulajdonítanak a hagyományok megőrzésének, továbbadásának.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Sajnos a jelenlegi helyzetben nem lehet hagyományosan, közösen ünnepelni Karácsony ünnepét, Jézus születését, ezért más módon szeretne a nemzetiségi önkormányzat jelen lenni a közéletben.

Az év folyamán a Fekete Madonna kép imakörút egyik állomása volt az Érd-Tusculanum templom. Az együttműködést erősítve a karácsony közeledtével az Érdi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat fenyőfákat adományozott a templom javára.

A lengyelek nemzeti étele a pierogi. A kis tésztákat különféle töltelékkel töltik. Lehet az édes, vagy sós. Igen kedvelt a hús nélküli káposztás-gombás változat.

Tavaly a Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat népszerűsíteni kívánta a lengyel kultúrát, így a hagyományos pierogit óvodásokkal készítették el a Szivárvány Óvoda egyik tagintézményébe. Tekintettel a rendkívüli helyzetre idén a városban élő a Ciszterci és Teréz Anya Nővéreknek ajándékoztak pierogit. A választás azért esett ezekre a közösségekre, mert mindkét rendben él lengyel nővér.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email