22_03_29_erdmost_nincskep

Jégkorong: fél év után így áll a Kárpáti Farkasok

22_03_29_erdmost_nincskep

Jégkorong: fél év után így áll a Kárpáti Farkasok

Mozgalmas első fél év után már 64 igazolt jégkorongozója van a Kárpáti Farkasoknak három korosztályban. Az Érdi Jégcsarnok februári megnyitása óta pedig az állomány mellett játékban és közösségben is fejlődnek az érdiek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Hegyi Ádám, a Kárpáti Farkasok szakmai vezetője a klub honlapjának elmondta, a kezdetek és a korcsolyázás megtanulása után a Kárpáti Farkasok első jégkorongozói márciusban kaptak felszerelést, s innentől kezdve indultak el a jégkorong-specifikus képzések. 

– Teljesen kezdő gyermekekről beszélünk, akikkel most kell megismertetnünk és megszerettetnünk ezt a sportot hiszen Érden nincs múltja a jégkorongnak. Sem a gyerekek, sem a szülők nem tudhatják, hogy miről is szól ez. Igyekeztünk az óvodákban, iskolákban jelen lenni, és felkelteni az érdeklődést a hoki iránt. Délelőtti órákban korcsolyaoktatást tartottunk az óvodásoknak, kisiskolásoknak, és innen próbáljuk átemelni őket a jégkorong edzésekre – fogalmazott Hegyi Ádám, aki elmondta továbbá, hogy az újoncoknak jövőre is biztosítják a felszerelést a heti négy edzés alkalmával is.

– Az elmúlt fél évről összességében elmondhahttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg, hogy nagyon sok hiányosság van még, amit pótolnunk kell, és sokat dolgozunk, hogy előre lépjünk, minden jobb és jobb legyen, hogy egy komoly utánpótlás-bázis alakuljon ki itt Érden, hiszen mindannyiunknak ez a közös célja – jegyezte meg a szakmai vezető.

A Kárpáti Farkasok közössége is gyarapszik, hiszen a gyermekek mellett a szülők között is egyre szorosabb lesz a kapcsolat. 

– Meg fogjuk magyarázni, hogy mi a szülő szerepe, feladata ebben a sportban, és mi hogyan kell működjön. Ahogy lassan megtörténik az átmenet a versenysport felé, természetszerű, hogy várhatók konfliktusok is, de fel vagyunk erre készülve, kezelni tudjuk majd az ilyen helyzeteket. Amit mindenképpen ki kell hangsúlyozni, nagyon fontos, hogy a szülő ne adjon az edzők tanácsaival ellentétes tanácsokat a gyermekének, hiszen az zavart fog okozni, s nem lesz a gyerek hasznára – húzta alá Hegyi Ádám.

A Kárpáti Farkasok jégkorongozói júliusban szünetre vonultak, azonban a szakvezetés nem pihen és előkészíti a következő szezont, amelyre feláll az új edzői stáb is, s elkészül a korosztálybontás is, hiszen U8-as, U10-es és U12-es együtteseket is kialakítanak. Ezzel kapcsolatban kiderült, hogy a legkisebbeknek Csibi József, az eggyel nagyobbaknak Hegyi Ádám, az U12-eseknek pedig Dósa Dávid lesz az edzőjük, a délelőtti óvodás és iskolás korcsolyaoktatás koordinátora Csehy Zsombor lesz, aki emellett mindhárom korosztályos csapat munkájában részt vesz. A kapusokkal pedig Bálizs Bence foglalkozik.

Hegyi Ádám elmondta, a felkészülés augusztusi kezdete még opcionális a sportolóknak, azonban a hónap végére már szeretnék, ha mindenki újra velük lenne, hogy aztán szeptembertől elindulhasson a komoly munka.

– Mi pedig addig is dolgozunk a következő szezon szakmai koncepcióján, hogy minden készen álljon az őszre. A következő évből is a lehető legtöbbet, legjobbat szeretnénk kihozni, hiszen erre köteleztük el magunkat, ez az életünk. Azt akarjuk elérni, hogy itt Érden egy valóban komoly jégkorong utánpótlás bázis épüljön ki. Zárszóként mindenképpen szeretném megköszönni azt a kiváló hátteret, amit a menedzsment és az elnökség biztosít nekünk ehhez – zárta az első fél év beszámolóját Hegyi Ádám.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email