22_03_29_erdmost_nincskep

Így indul hétfőn a jelenléti oktatás, nevelés

22_03_29_erdmost_nincskep

Így indul hétfőn a jelenléti oktatás, nevelés

A március 5-e előtt érvényes protokollhoz térnek vissza az iskolák alsó tagozatain hétfőtől. Aki nem akarja iskolába vinni a gyerekét, megteheti, hogy otthon tartja, mivel a távolmaradást engedélyezhetik az igazgatók, de online oktatás az 1-5 évfolyamon nem lesz - mondta Maruzsa Zoltán államtitkár.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Eddig kétszázezren kapták meg a védőoltást az iskolai, óvodai, bölcsődei dolgözók közül. Április elsejétől két körben mindenkit behívtak, aki az oltást igényelte, akik nem tudtak megjelenni, azokat pótidőpontokban hívták be – mondta mai online sajtótájékoztatóján Maruzsa Zoltán, az  Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára.

Április 19-én az óvodákban és az általános iskolák alsó tagozatán indul el a jelenléti oktatás, a felső tagozaton és a középiskolákban pedig május 10-től. Maruzsa Zoltán elmondta: a március 8-tól nyitva lévő bölcsődék esetében jók a tapasztalatok, járványgócok nem alakultak ki. Ez a fokozatos nyitás mellett szól, mint az is, hogy egyre több szülő tér vissza a munkahelyére, és a gyermekfelügyeletet ellátó intézményekben nő a gyermekek száma: szerdán 11 százalékuk volt jelen az óvodákban.

A korábbi tapasztalatok szerint a gyermekek fele, kétharmada tér vissza első körben az intézményekbe – mondta Maruzsa Zoltán, aki arra kérte a nevelés szervezőit, hogy lehetőség szerint ne vegyes csoportokat alakítsanak ki április 19-től, még akkor sem, ha kevesebb gyermeket visznek vissza az óvodákba.

Az általános iskolák alsó tagozatán elinduló jelenléti oktatással kapcsolatban Maruzsa Zoltán elmondta: a szeptemberi tanévkezdéstől március 5-ig érvényes protokollhoz térnek vissza az intézmények, a változásokról minden intézmény vezetője levelet kap.

Újra kötelező lesz a testhőmérséklet mérése, a fertőtlenítés és a távolságtartás érdekében bevezetett intézkedések megtartása. Fertőtlenítőszereket és digitális hőmérőket biztosítanak az intézmények számára.
    
Ha egy szülő nem akarja óvodába vagy iskolába küldeni a gyermekét, arra lehetősége van, a távolmaradást az intézményvezetők engedélyezhetik. Az azonban nem várható el a pedagógusoktól, hogy a jelenléti oktatás mellett digitális oktatást is tartsanak, mert technikailag nem kivitelezhető.

Aki a tanév során 250 óránál többet hiányzik, az év végén osztályozó vizsgát tehet a tantestület döntése alapján.
   

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email