22_03_29_erdmost_nincskep

Hamarosan polcokra kerül az érdi sörfőző nyertes söre

22_03_29_erdmost_nincskep

Hamarosan polcokra kerül az érdi sörfőző nyertes söre

Az érdi Cserjés László amatőr sörfőző nyerte a Soproni második sörversenyét. A győztes receptje alapján készült a Soproni Óvatos Duhaj sörkülönlegességek családjának legújabb tagja, mely a napokban kerül a boltok polcaira. Az ÉrdFm 101,3 munkatársai ennek apropóján beszélgettek a fiatalemberrel.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Malátásan testes, európai és újvilági komlóktól gazdag ízvilágú, üde hoplager, Cserjés László sörfőző alkotása jelenik meg a napokban az üzletekben, mint a Soproni Óvatos Duhaj sörkülönlegességek legújabb tagja, az immár második alkalommal rendezett amatőr sörfőzőverseny győztes söre.

A Soproni a házi sörfőzés, a sörkülönlegességek és a sörkultúra népszerűsítése érdekében hirdette meg a megmérettetést, és ahogy korábban, a győztes recept alapján a Soproni Sörgyárban készült új sörkülönlegesség ismét dobozba került: a Soproni Óvatos Duhaj Hoplager február közepétől kapható a boltokban.

Cserjés László, lelkes sörfogyasztóból vált otthoni sörfőzővé, ma már komoly tudás birtokában van. A beszélgetésből nem csak az derül ki, hogy általában miből készül a sör, mi a menete és mennyi idő alatt készül el, hanem a győztes sör receptjéről is elárul titkokat az alkotó. Cserjés László alkotása a legismertebb és legnemesebb virágos, citrusos és gyümölcsös ízű német komlófajtákat kombinálta újvilági fajtákkal. Az eredmény egy könnyen fogyasztható, 4,5 százalékos alkoholtartalmú, üde és gazdagon aromás láger lett. A Soproni Óvatos Duhaj Hoplager nagyüzemi receptjét a győztes a Soproni Sörgyár sörfőzőmesterével közösen dolgozta ki.

Aki szereti a különleges söröket, feltétlenül hallgassa meg ezt a beszélgetést majd kóstolja meg az érdi sorfőző alkotását!


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email