22_03_29_erdmost_nincskep

Digitális oktatásra álltak át az Érdligeti alsó tagozatán

22_03_29_erdmost_nincskep

Digitális oktatásra álltak át az Érdligeti alsó tagozatán

Pozitív lett egy második osztályos gyermek koronavírus-tesztje az Érdligeti Általános Iskolában, amely miatt az osztály többi tagja és hat tanár is karanténba került, emellett több tanár is betegséggel küzd, ezért az alsósok a héten digitális oktatásra álltak át.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Vargáné Balogh Erika, az Érdligeti Általános Iskola intézményvezetője arról tájékoztatta az ÉrdMédiacentrumot, hogy péntek délután kaptak értesítést arról, hogy egy második osztályos diák pozitív koronavírus-tesztet produkált. Az őt tanító tanár más betegség miatt hiányzott az előző héten, öt-hat másik pedagógus helyettesítette, de rajtuk kívül sok gyermek is beteg. Mint mondta, pénteken az alsó tagozaton közel száz gyermek hiányzott, azért mert vagy ő beteg, vagy környezetében találtak pozitív esetet, ezért kontaktszemélynek minősül.

Az intézményvezető arról is beszélt, hogy az osztályban helyettesítő hat tanáron kívül további öt-hat pedagógus is betegség miatt néhány hete hiányzik.

A tizenkét pedagógus hiányzását nem tudták megoldani, ezt pedig jelezte az ÁNTSZ és a Tankerület felé.

Az ÁNTSZ úgy határozott, hogy az osztály többi gyermekét és a hat helyettesítő tanárt szoros kontaktnak minősítette, így őket karanténba helyezi, de az iskola cikkünk megjelenéséig nem kapta meg az erről szóló határozatot.

Ellenben a minisztériumtól megérkezett a határozat, hogy erre a hétre digitális oktatásra álljanak át az Érdligeti iskola alsósai, addig pedig az iskolában fertőtlenítő takarítást végeznek, ellenkező intézkedésig pedig jövő héten ismét az iskolában folytatódik az oktatás.

Vargáné Balogh Erika elmondta azt is, az otthon lévő tanárok vagy helyettesítenek, vagy heti egy-két órát nem tartanak meg. „Heti egy-két órás tantárgynál ez éves szinten nem okoz problémát” – fogalmazott az elmaradt órákról az intézményvezető.

Az Érdligeti Általános Iskola különálló épületben lévő felső tagozatában még járnak iskolába a gyermekek, de mint Vargáné Balogh Erika elmondta, ott is sok pedagógus és diák hiányzott, igaz, a végzősök a szóbeli felvételik miatt voltak távol.

„A felső tagozat minden nap iskolába jár, de nem tudom meddig, mert egyre több kolléga „dől ki”, mert akik ilyen-olyan betegséggel otthon vannak, őket helyettesíteni kell” – fogalmazott Vargáné Balogh Erika, hozzátéve, volt olyan tanár, akinek emiatt múlt héten 32 órát kellett tartania az iskolában, ami hosszú távon nem tesz jót.

Az intézményvezető az ÉrdMédiacentrum azon érdeklődésére, hogy tesztelést hogyan végzik a pedagógusok, van-e szabályzat rá, azt mondta, nincs. „Van, aki ha érez valamit, a háziorvos kiírja táppénzre és küldi tesztre, ahol kiderül, hogy pozitív vagy negatív” – fogalmazott.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email