22_03_29_erdmost_nincskep

A jog és az érdiek szolgálatában

22_03_29_erdmost_nincskep

A jog és az érdiek szolgálatában

Ünnepélyesen átadták szerdán az Érdi Járásbíróság ideiglenes épületét. Mint T. Mészáros András polgármester hangsúlyozta, több évtizedes szándéka valósult meg most a városvezetésnek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Legalább harminc éves terve, szándéka volt a város vezetésének, hogy bíróság legyen Érden. A korábbi polgármesterek idejében ez nem sikerült, de most a kormány és a közgyűlés együttműködésének eredményeképp, az Országos Bírósági Hivatal munkájának és Aradszki András országgyűlési képviselő lobbitevékenységének köszönhetően január elsejével megkezdődött az Érdi Járásbíróság működése, egyelőre ideiglenes épületben  – fogalmazott T. Mészáros András polgármester az Érdi Járásbíróság ideiglenes épületének szerdai átadó ünnepségén. 

Dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke azt hangsúlyozta: az országgyűlés és a kormány támogatásának köszönhetően nincs olyan a bíróság gondozásában lévő 188 épület közül, amelyben az elmúlt években ne lett volna valamilyen fejlesztés, felújítás, sőt, új bíróságokat is emeltek.

Dr. Radich Orsolya, a Pest Megyei Kormányhivatal főigazgatója azt emelte ki: mind a bíróság, mind a területi államigazgatás szolgáltatást nyújt. „A törvénykezés nem elszigetelt hivatali funkció, hanem a kultúra általános fejlődésével együtthaladásra hivatott legfontosabb megnyilatkozása az állami életnek” – idézte a Kúria egykori elnökét, Juhász Andort.

Tekintse meg képgalériánkat az Érdi Járásbíróság átadásáról:

Dr. Borbély Attila, az OBH szakmai projekt vezetője bemutatta a leendő Érdi Járásbíróság épületének terveit. Az épület – amelyben a bíróság és az ügyészség is helyet kap majd – mély földszintből, földszintből és két emeletből áll. A földszinten kilenc tárgyalóterem kerül kialakításra, az emeleten a bírói dolgozószobák, illetve az elnökség kap majd helyet. A tárgyalótermek távmeghallgatásra is alkalmasak lesznek. Korszerű és komfortos ügyfélközpontot is létrehoznak. Várhatóan 16-18 bíró ítélkezik majd az Érdi Járásbíróságon, a dolgozók összlétszáma pedig meg fogja haladni a hatvanat.

Míg az új épület el nem készül, a bíróság ideiglenesen a Felső u. 43. számú épületben kapott helyet, de – mint ezt dr. Liziczay Sándor megbízott elnök hangsúlyozta – az épület csak nevében ideiglenes, hiszen mindenben megfelel a XXI. század követelményeinek. A földszinten az ügyfélközpont működik, két munkaállomással, és az ügyfélsegítő is itt kapott helyet A második emeleten van a bírósági dolgozói szint, a harmadik emeleten pedig a tárgyalótermek. Az Érdi Járásbíróságon jelenleg tízen dolgoznak, három bíró, és hét alkalmazott.

 

  

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email