22_03_29_erdmost_nincskep

Huszárokat verbuváltak a Napsugárban

22_03_29_erdmost_nincskep

Huszárokat verbuváltak a Napsugárban

Százhúsz fővel gazdagodott szerdán délelőtt a magyar huszárállomány jelképesen, a Pesovár Néptánciskola tanárai ugyanis a Napsugár Tagóvoda összes picinyét - az ő legnagyobb örömükre - huszárrá avatták.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Digner Brigitta tagintézmény-vezető elárulta, hogy az óvoda nagy hangsúlyt fektet a hagyományok, a magyarság fontos értékeinek megőrzésére, illetve átadására a gyerekeknek már minél kisebb korban. Az óvodában a Pesovár Néptánciskola egyik oktatója, Kiss Attila tart néptáncot heti egyszer, de az egyik óvodapedagógus is tanítja a piciket táncolni drámapedagógiai módszerekkel ötvözve a mozgást.

Gyarmati Nóri, óvodapedagógus, aki már öt éve dolgozik az óvodában hozzátette, hogy a gyerekek nagyon várták a néptáncosokat. A rendezvényre huszáros dalok, mesék, mondókák, versek tanulásával hangolódtak, hogy belelássanak, milyen volt a 19. században a huszárok élete, illetve, hogy milyen értékeket képviseltek.

„Fontos, hogy megőrizzük hagyományainkat, és lehessen mindig visszanyúlni a gyökereinkhez, hogy ne vesszen el a magyarságtudatunk,” mondta el a picik néptánc-oktatója, Kiss Attila, aki hozzátette, hogy a 4-6 éves gyerekeknek természetesen nemcsak néptáncot, hanem népi játékokat, mondókákat is tanítanak, amit a gyerkőcök nagyon élveznek.

Aztán következhetett a néptáncbemutató, amin lehetett csizmákat csapkodni, majd egy közös verbunkos tánc után a jelenlevő Ricsi, Attila és Józsi huszár minden pöttömöt – legyen az fiú vagy lány – huszárrá avatott, komoly eskütétellel és tenyérbe pacsival.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email