22_03_29_erdmost_nincskep

Ingyenes tanácsadást kaphatnak a gyermekvédelmi szakemberek

22_03_29_erdmost_nincskep

Ingyenes tanácsadást kaphatnak a gyermekvédelmi szakemberek

Új, ingyenes mentálhigiénés szolgáltatást indít a gyermekvédelem munkatársai számára az UNICEF Magyarország. Az intézkedést a gyermekotthonokban még mindig életben levő, szigorú kijárási tilalom indokolja.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A gyerekvédelemben dolgozó szakemberek a koronavírus járvány alatt rendkívüli munkát végeznek. Ők azok, akik a gyermekotthonokban, nevelőszülői hálózatokban a karantén alatt is fáradhatatlanul dolgoznak a családjukból kiemelt gyerekekért. A feladatuk most még nehezebb mint bármikor, hiszen az intézményekben szigorú kijárási tilalom lépett életbe. A gyerekek hosszú hetekig, hónapokig nem találkozhatnak a családjukkal, a bezártság fokozhatja a falakon belüli erőszakot, az amúgy is kis számú stábnak pedig emberfeletti munkát kell végeznie, hogy segítsék oktatásukat a nehéz körülmények között.

Az UNICEF Magyarország szeretne a maga lehetőségeivel segíteni a gyermekvédelem munkatársainak, az intézmények megfelelő felszerelésével, eszközigényeik kielégítésével, valamint ingyenes szupervízióval, mentálhigiéniás szaktanácsadással. Fontos, hogy a túlterhelt, nagy stressz alatt dolgozó gyermekvédelmi szakemberek is kapjanak egy-egy óra odafigyelést, a munkájuk okozta stresszt, a megélt eszköztelenséget, kilátástalanságot egy szakmailag konstruktív csatornába tereljék.

Több éves gyermekvédelmi tapasztalattal rendelkező szakemberek az UNICEF Magyarország felkérésére vállalták, hogy szaktudásukat ingyenesen a gyermekvédelmi szakmában dolgozó munkatársak szolgálatába állítják.

Ki jelentkezhet?

Minden gyermekvédelemben dolgozó szakember (nevelő, nevelőszülő, gyermekvédelmi gyám, gyermekfelügyelő, pszichológus, szakmai vezetők, stb.)

Hogyan jelentkezhet?

A szervezők azt kérik, hívja az alábbi ingyenes telefonszámot hétköznap, munkaidőben (10:00-18:00 között), ahol egy kollégájuk fogadja a hívást, és röviden megbeszélik, hogy milyen jellegű támogatásra tart igényt és összekapcsolja a megfelelő szakemberrel, hogy egyeztessék a szupervízió időpontjait, céljait.

06-80-442-226

Projektvezető, kapcsolattartó:

Szlankó Viola, az UNICEF Magyarország gyermekjogi munkatársa

email-cím: viola.szlanko@unicef.hu

Milyen szolgáltatásokat kaphatnak a jelentkezők?

Egy-egy alkalom jellemzően 45 perces beszélgetést jelent, a helyzettől és a kapacitástól függően 1-5 alkalomra biztosítanak lehetőséget. Indokolt esetekben az alkalmak száma bővíthető.

A beszélgetésen elhangzottakat minden esetben bizalmasan kezelik. 

Az UNICEF Magyarország e kezdeményezését a Magyar Szupervizorok és Szupervizor-Coachok Társasága is támogatja.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email