22_03_29_erdmost_nincskep

Biztonságos karácsonyt!

22_03_29_erdmost_nincskep

Biztonságos karácsonyt!

Gyerekek díszítették fel az Érdi Rendőrkapitányság fenyőfáját kedd délelőtt, egy bűnmegelőzési előadás záró akkordjaként. A rendőrök nemcsak jó tanácsokkal ajándékozták meg a Bolyai iskola hatodikosait, hanem egyéb meglepetés is várt rájuk.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mi számít bűncselekménynek, melyek a fontos életkori határok, mivel jár az elszigetelődés?  Milyen veszélyek leselkednek a fiatalokra az online világban? A tizenkét-tizennégy évesek korosztályára leginkább jellemző bűncselekményekről beszélgettek a Bolyai iskola 6.c osztályos diákjaival a rendőrség munkatársai, egy három alkalmas bűnmegelőzési előadássorozat keretében. Az első két alkalom osztályfőnöki óra keretében, az iskolában zajlott, míg az utolsó foglalkozásra kedd reggel került sor, az Érdi Rendőrkapitányságon.
 

– Kevesen tudják, hogy aki betöltötte a tizenkettedik életévét, az már büntethető kiemelt bűncselekmény esetén. Átbeszéltük, hogy a zaklatás – lökdösődés,  verekedés, a társak bezárása a vécébe, a közösségi oldalakon való trollkodás – milyen következményekkel járhat, és arra jutottunk: sem áldozatnak, sem elkövetőnek nem jó lenni – mondta tudósítónknak Szatmáriné Berczi Dolóresz címzetes rendőr százados, az Érdi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója.

A keddi  utolsó találkozó egyrészt azért volt különleges, mert a kapitányságon zajlott, és a gyerekek megismerkedhettek az épülettel, másrészt azért, mert előtérbe kerültek a kifejezetten adventi jó tanácsok, témák (internetes ajándékvásárlás, fenyő feldíszítése, értékeink megóvása).  Ezeket a gyerekek egymásnak olvasták fel kis képes kártyákról, és beszámolhattak egymásnak a kapcsolódó élményekről is.

– Nagyon tetszett ez a délelőtt; legjobban a kihallgatóterem, főleg a kétoldalú tükör. Sok jó tanácsot kaptunk, az internet veszélyeivel kapcsolatban – mondta a hatodikos Dominik. Társa, Milán azt tartotta a legfontosabbnak, hogy ne töltsünk fel magunkról meggondolatlanul fotókat a közösségi oldalakra.

Az előadást követően a gyerekek díszíthették fel a rendőrség fenyőfáját az épület aulájában. Elsőként a saját készítésű díszeiket, illetve a jó tanácsokat tartalmazó kártyácskákat fűzték fel, ezt követően jöhettek a bolti díszek. A fát egy Police feliratú kordonszalaggal „koronázták meg”.

A gyerekek természetesen nem távoztak ajándék nélkül: fényvisszaverőket, láthatósági mellényt vihettek haza, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság jóvoltából.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email