22_03_29_erdmost_nincskep

Szavazzon a Tőzike tanösvény fejlesztésére!

22_03_29_erdmost_nincskep

Szavazzon a Tőzike tanösvény fejlesztésére!

"Ön választ, mi segítünk" a címe annak a pályázatnak, amibe egyetlen érdiként bekerült az Érdi Környezetvédő Egyesület projektje is. A Budafoki út 2-4. szám alatti hipermarketben a vásárlások után kapott zsetonokkal támogathatják a környezetvédők célját: a Duna-parton található Tőzike tanösvény felújítását.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A tanösvényt az önkormányzat 13 millió forintos támogatásával, a Pilisi Parkerdő, a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, illetve az Érdi Környezetvédő Egyesület alakította ki a Beliczay-sziget északi részén még 2011-ben. A Natura 2000-es terület élővilágát bemutató táblákon kívül helyet kapott itt akkor egy kis pihenő is, ahol például sütögetni lehetett, az örökmozgókra pedig a tanösvény mentén elhelyezett, fából készült tornaszerekkel gondoltak a tanösvény létrehozói.

– Az elmúlt nyolc év alatt azonban mind a természeti erők, mind az emberi tényezők leamortizálták a tanösvényt, ezért szeretnénk felújítani azt. Idén újdonságként nemcsak a fődíjas nyer pénzjutalmat, 400.000 Ft-ot, hanem a 2. helyezett és a 3. helyezett is (előbbi 200.000, utóbbi 100.000 Ft-ot) – magyarázta el megkeresésünkre Martin Norbert, az Érdi Környezetvédő Egyesület tagja.

Szavazni január 21-február 17. között lehet az áruházlánc érdi, martonvásári és százhalombattai üzleteiben egy – a vásárlás végén kapott – zsetonnal, amit annak a pályázónak a gyűjtőedényébe kell dobni, aminek a legszimpatikusabb a célja a vásárló számára.  Ezeket mindhárom pályázó esetében a gyűjtőedény előtt megtalálható információs táblán olvashatják el a voksolók. A végén természetesen azé a fődíj, aki a legtöbb zsetont kapja.

Az érdi hipermarketben szépen gyűlnek a zsetonok az Érdi Környezetvédő Egyesület pályázatának gyűjtőedényében, de ebből messze menő következtetéseket nem lehet levonni.

– Martonvásáron és Százhalombattán is gyűjtik az ottani pályázók a zsetonokat a saját gyűjtőedényeikbe, és habár Érd lakosságszámában jóval nagyobb, mint Martonvásár, de volt már rá példa az elmúlt években, hogy martonvásári pályázó nyert velünk szemben ezen a pályázaton – hangsúlyozta Martin Norbert.

Az Érdi Környezetvédő Egyesület aktív kampányt igyekszik folytatni annak érdekében, hogy megnyerhessék a pályázatot, ezért hétvégén délutánonként az üzletben fogják személyesen megszólítani az arra járókat, hogy felhívják a nemes célra a figyelmüket.

Az Érdi Környezetvédő Egyesület tavasszal tervezi az érdi Duna-part feltérképezését szemétügyileg is. Miután tavaly év végén a Duna-Ipoly Nemzeti Park érdi polgári természetőreinek jóvoltából létrejött egy digitális szeméttérkép, amin a parkvárosi részeket már elkezdték feltérképezni, tavasszal valószínűleg az érdi Duna-part szemetesebb gócpontjai is felkerülhetnek a digitális térképre elősegítve ezzel annak tisztulását is.


További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email