alx_34

A pocakos panda volt az érdi gyereknap sztárja

alx_34

A pocakos panda volt az érdi gyereknap sztárja

A kicsik és a felnőttek is kibulizhatták magukat szombaton a Múzeumkertben.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Óriási, szőrös pandamackó dülöngélt felém a Múzeumkert murvás ösvényén. A járásban nemcsak valószínűtlen méretei akadályozták: lépni is alig tudott a lábai előtt lökdösődő gyerekhadtól. Ő volt az érdi gyereknap sztárja, mindenki „Panda bácsitól” kért pacsit, ölelést vagy egy közös fotót, a vadócabbak pedig hasába is belebokszoltak nagy lelkesedésükben. Pedig a Földrajzi Múzeum kertjében megrendezett „Mini Muri a kertben” rengeteg érdekes látnivalót kínált, a szervezők mindent megtettek a kicsik szórakozásáért.

Rögtön a bejárat mellett az érdi székhelyű Körúti Színház interaktív meseelőadása várta a látogatókat– akik egy pillanat alatt a királylány, vagy a pásztor szerepében találhatták magukat, a társulat ugyanis a nézők közül is toborzott beugró „színészeket”.

Néhány méterrel arrébb az elmaradhatatlan kézműves foglalkozások várták a gyerekeket, az arcfestés, ragasztás, lufihajtogatás ezúttal is sok érdeklődőt vonzott. A Múzeumkert kocsiszínjében ottjártunkkor éppen a Dörmögő Dömötör Bábszínház tartott előadást a legkisebbeknek – akik egy kiskacsa kalandjait figyelték szájtátva – majd többek között a Colour Dance Sportegyesület fiatal táncosai adtak elő nagy tapssal kísért koreográfiákat. Itt lépett fel Farkasházy Réka és csapata, a Tintanyúl is, dalaik pedig rengeteg kis és nagy zenebarátot csábítottak a kocsiszínbe.

Aki akarta, kipróbálhatta az emberi csocsót (itt rúdba kapaszkodva kell rúgni a labdát) és a Kézzel-lábbal játszóház által biztosított leleményes játékokat : például a lábpedállal meghajtható körhintát vagy a hordólovaglást. Tényleg minden volt itt, mint a búcsúban, azzal a különbséggel, hogy a Mini Muri minőségi szórakozást kínált, ráadásul ingyen. A kulturális kínálatra sem lehetett panasz, az érdeklődök Hincz Gyula vibrálóan sokszínű nonfiguratív festményeit nézhették meg a forgatagra nyíló Érdi Galériában.

„A korábbi évek tapasztalatából kiindulva, ötszáz körüli látogatóval számoltunk, de ezt már a reggeli nyitás túlszárnyalta”- mondta lapunk kérdésére Spanyiel Szandra, a Mini Murit összehozó Szepes Gyula Művelődési Központ rendezvényszervezője. Tegyük hozzá, szombaton a Múzeum Sétányon rendezték meg a gyermeknaptól független Magyarok Érdi Vásárát is, a két program között pedig szabad volt az átjárás.

Spanyiel összegzéséből megtudhattuk, hogy a Mini Muri programjait több mint tíz érdi civil szervezet biztosította, a tánccsoportoktól az önvédelmi sportegyesületig. A szervezők törekedtek arra, hogy a gyerekek maguk is központi szerepet kapjanak a gyermeknapon: megmutathassák színészi és tánctudásokat, kézügyességüket a közönségnek.

Nyilatkozónk bízott benne, hogy a gyereknapot melegváltásban követő Fő téri Utcabál szintén teltházas lesz. A napsütéses időjárás kedvezett is az össznépi bulizásnak, ám ott jártunkkor még csak szellősen telt meg a színpad előtti terület. Így is százak tapsolták meg azonban Radics Gigi koncertjét. A próbáit is Érden tartó énekesnő a tőle megszokott profizmussal, átéléssel énekelt feldolgozásokat és saját dalokat– előadta például Vadonatúj érzés című slágerét, amit megasztáros sikerei után első önálló produkciójaként jelentetett meg. Gigi, visszatapsolása után egy Bruno Mars-feldolgozással búcsúzott a közönségtől, mintegy megkoronázva a koncertet.

Fellépése után éles stílusváltásként hatott az Intim Torna Illegál játéka. A népszerű alternatív rockbanda 14 éves, meglehetősen viharos múltra tekinthet vissza. 2021-ben fel is oszlottak, ám a frontember Dorogi Péter felélesztette és új felállásban vitte tovább a brandet. A slágerek azonban maradtak: Dorogi érzéssel, behunyt szemmel énekelte a Csillagtengeren és a Felhő fenn az égen számokat. A banda első sorban álló rajongói együtt dúdoltak vele, de jól fogadta a szívhez szóló koncertet az Utcabál több száz fős közönsége is.

Ami később talán még nagyobbra növekedett: miközben ezt a cikket írom, még nem kezdődött el a New Level Empire esti koncertje, ami várhatóan majd új szintre emeli a bulifaktort Érden.

Fotó: Balogh Alex

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email