22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: győzelemmel mutatkozott be hazai pályán az ÉRD

22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: győzelemmel mutatkozott be hazai pályán az ÉRD

Hosszú kényszerpihenő után először léphetett pályára hazai közönsége előtt az ÉRD női kézilabda csapata. A hazai alakulat a Boglári Akadémia-SZISE együttesét látta vendégül az NBI 2. fordulójában. A várakozásoknak megfelelően szoros csatát hozó meccset az ÉRD nyerte meg 35-28-ra.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Fél év után először hangzott fel újra az ÉRD Arénában az érdi induló a lelkes szurkolótábor előtt. Újra szóltak a dobok, lengtek a zászlók, majd megszólalt a mérkőzés kezdetét jelző sípszó. Walfisch talált be elsőként, majd a 6. percben már 4-2-re ment az ÉRD. A félidő derekához közeledve Mézes Laura góljával először vezetett négy góllal a hazai alakulat, ekkor 10-6 állt az eredményjelzőn, azonban egy jól sikerült időkérést követően egyre zárkózott a vendégcsapat. A 21. percben Király Réka gólját követően ismét három volt közte, ez az előny pedig kitartott a szünetig, így 17-14-es hazai vezetésnél mehettek pihenni a felek.

A fordulást követően is jól ment a játék a hazaiaknak, és bár látványos megoldások is tarkították a mérkőzést, bőven akadtak hibák is. A 36. percben 20-16-ra Horváth Roland csapata vezetett majd állandósulni látszott a 2-3 gólos különbség. A 49. percben 28-27-re zárkózott az Akadémia, a folytatásban azonban Győrffy Alexandra remekelt az érdi kapuban, két hétméterest hárított, majd ziccert is fogott, így az 54. percben visszaállt a négygólos különbség. Az utolsó percekben tovább növelte előnyét az ÉRD, így végül Walfischék végig vezetve 35-28 arányú győzelmet arattak a szezon első hazai mérkőzésén.