22_03_29_erdmost_nincskep

Micimackóval és Peppa malaccal könnyebb a várakozás

22_03_29_erdmost_nincskep

Micimackóval és Peppa malaccal könnyebb a várakozás

Szívet melengető látvány fogadja múlt hét óta a Mária utcai rendelőbe érkező gyerkőcöket és szüleiket. Önkéntesek egy csapata a kicsik legnagyobb kedvenceivel festették ki a rendelőt, és tették barátságosabbá a helyiséget.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A két vasút között található gyermekorvosi rendelő másfél éve nyitott meg. Dr. Bognár Sára és dr. Makay Erika praxisa tartozik ide, korábban mindketten a Romics László Egészségügyi intézményben, majd ideiglenesen a Budai úton dolgoztak, míg végül a Mária utcában leltek otthonra.

A körülmények már így is sokat javultak, de hiányzott a melegség a rendelőből, ezért egy érdi anyuka, Karácsony-Varga Gabriella kitalálta, hogy falfestményekkel dobja fel a hangulatot. Miután egyeztetett a doktornőkkel, felkeresett egy helyi festékboltot, amelynek vezetősége örömmel vállalta, hogy biztosítja a projekthez szükséges alapanyagot, sőt, a megfelelő színek kiválasztásában is segédkeztek, hogy Bogyó és Babóca pont úgy fessen, mint a könyvekben.

Gabriella ezután a Facebookon toborzott önkénteseket, akik vállalták, hogy egy hétvége alatt felrajzolják és kiszínezik a kisgyerekek kedvenceit. A háromgyermekes édesanya tizenkét segítőt talált maga mellé, akikkel egy hétvége alatt ki tudta dekorálni az egész rendelőt.

A technikai kivitelezés úgy zajlott, hogy a figurákat – Micimackót és barátait, a 101 kiskutyák kölykeit, Peppa malacot, Olafot a Jégvarázsból, Mickey egeret és barátait – projektorral a falra vetítették, a rajzok sziluettjeit kontúrral kihúzták, majd a színes festékekkel kiszínezték az alakokat.

Az eredmény nagyon látványos, csodálkoztunk is, hogyan sikerült ennyi ügyes kezű embert toborozni a projekthez. Gabriella szerint azonban egyáltalán nem ördöngösség egy ilyet kivitelezni, nem kell hozzá más, csupán türelem és lelkesedés.

Természetesen kíváncsiak voltunk a gyerekek reakcióira is. Szerencsére pontosan az történt, amiben a kezdeményezők reménykedtek: a kis betegek ámulattal fogadták a festményeket, és lelkesen elmélyültek a nézegetésükben. A szülők pedig hálájukat fejezték ki, hiszen gyakran előfordul, hogy hosszabb ideig kell várakozni a gyermekorvosra, a mesehősök társaságában azonban gyorsabban telik az idő.

A munka során felmerült, hogy az önkéntes csapat szívesen vállalna hasonló munkát máshol is, ráadásul az a szerencsés helyzet állt elő, hogy megmaradt annyi festék, amely egy újabb rendelő kifestésére elegendő. Tetlák Örs alpolgármester, aki édesapaként vett részt a projektben, felajánlotta, hogy felméri, melyik gyermekorvosi rendelő szeretne hasonlót a városban. Mint kiderült, a legtöbb rendelő hasonlóan kedves képekkel várja a gyerekeket, az új Sasvárosi rendelőben viszont még kopaszak a falak. De már nem sokáig, tavasszal oda is felkerülnek a gyerekek kedvencei.

Érdi Újság – Ba-Nyilas Hajnalka

Fotó: Draskovics Ádám

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email