22_03_29_erdmost_nincskep

Mégsem épül pihenőpark Parkvárosban

22_03_29_erdmost_nincskep

Mégsem épül pihenőpark Parkvárosban

Öt nap különbséggel adott, majd vett el Érdtől több mint 37 millió forintot a kormány. Így nem épül a közeljövőben pihenőpark és futókör Parkvárosban. A Miniszterelnökségen működő programiroda különös módon indokolt. 

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Tisztelt Önkormányzat! Örömmel értesítjük, hogy a 2020. évi Országos Futópálya-építési Program kapcsán részünkre megküldött szakmai anyagukat Révész Máriusz, a Miniszterelnöki Kabinetiroda aktív Magyarországért felelős kormánybiztosa a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetsége elnöksége szakmai javaslatára alapozva érdemesnek találta a támogatásra” – írta május 13-án a SZEOSZ főtitkára, Szélpál Tamás. Akkor az Érd Most is megírta, hogy komplex pihenőpark és futópálya épül, részben pályázati pénzből Parkvárosban.

Alig öt nappal később dr. Széplál Tamás főtitkár újabb levelet küldött a polgármesteri hivatalnak. Ebben azt írja, hogy bár az önkormányzat által benyújtott szakmai anyagot pozitívan bírálta el, és erről tájékoztatta is a Miniszterelnöki Kabinetirodát, most mégis visszavonja a támogatását.  Tudniillik – mint írja – időközben rájöttek, hogy Érd már kapott korábban sport tárgyú támogatást a Modern Városok Program keretében. „A SZEOSZ elnöksége a beérkező szakmai anyagok tájépítészeti és műszaki vizsgálata mellett köteles felmérni a pályázó települések már meglévő infrastrukturális helyzetét is, hiszen alapelvünk, hogy egynél több sportinfrastruktúrát érintő állami támogatásban nem részesíthető ugyanaz a település” – írják. Magyarázatképpen megemlítik a záportározónál zajló építkezést, amelyet még 2017-ban kezdtek el. Az akkori tervek szerint a 12 hektáros szabadidőparkban valóban épülne futópálya.

A furcsa, kissé sántító történetnek több lehetséges magyarázata van. Az egyik, hogy a támogatások szétosztására kijelölt kormányzati testület úgy ítél oda nem kis összeget egy megyei jogú városnak, hogy nem nézi meg, a saját szabályai szerint tényleg jogosult-e a támogatásra. A másik, hogy a Miniszterelnökségen működő két programiroda nincs egymással beszélő viszonyban.  Lássuk be, egyik magyarázat sem túl biztató.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email