22_03_29_erdmost_nincskep

Komplex szabadidőpark épülhet Parkvárosban

22_03_29_erdmost_nincskep

Komplex szabadidőpark épülhet Parkvárosban

Mint azt szerdán hírül adtuk, pályázati forrás segítségével futópálya épülhet Parkvárosban. A részletekről most Csőzik László polgármester számolt be közösségi oldalán, hangsúlyozva: ez óriási lehetőség a városnak, mivel az új parkban komplex szabadidős fejlesztést indíthatnak be.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Feltett szándékom, hogy Érden „zöld fordulat” induljon. Meggyőződésem, hogy sokkal egészségesebbé, zöldebbé, otthonosabbá kell tennünk Érdet – írja közösségi oldalán Csőzik László.

Az önkormányzat néhány hete beadott egy pályázatot az Aktív Magyarország Programra, amelynek keretében kiírtak egy országos futópálya-építési programot. Most csak erre lehetett pályázni, de ez is egy óriási lehetőség a városunknak: létrehozhatunk egy új parkot, amelyen komplex szabadidős fejlesztést indíthatunk be – hangsúlyozza.

Szerda délután derült ki, hogy Érd is a nyertes önkormányzatok között van.

Mondanom sem kell, hogy milyen komoly lehetőség ez Érdnek. Végre rendbe tehetjük azt, amit a magam részéről már évek óta hajtogatok: tarthatatlan, hogy Érd-Parkvárosnak a neve ellenére egyetlen parkja sincs. Van viszont egy ma még igen elhanyagolt, 8 hektáros önkormányzati tulajdonú területe, amit a régiek Szilvafás néven emlegetnek. Az előző városvezetés fel akarta parcellázni és eladni az egészet – ez ugyan az önkormányzatnak szép bevételt hozna a konyhára, de a környék, az ott élők és közlekedők gondjait csak tovább súlyosbítaná.

A jelenlegi városvezetés a gazos, bokros területen egy igazi szabadidőparkot, európai színvonalú játszóteret, fás, füves sport- és élményközpontot szeretne létrehozni. Az Aktív Magyarországért kormánybiztosság 50 százalékos támogatásával a nyertes önkormányzatok egy kilométeres, legalább 120 centiméter széles, rekortán borítású futókört hozhatnak létre. Érd a terület rendezésével, parkosításával kezdi el a projektet, amelyet egy éven belül, jövő év május végére kell befejezni. Hosszabb távon egyre több funkcióval, létesítménnyel – például padokkal, játszószerekkel, kávézóval stb. – bővülhet a park, így lesz majd igazán méltó Parkvároshoz – zárja szavait.

Szerdai cikkünket a futópályáról itt olvashatja el.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email