22_03_29_erdmost_nincskep

Még szokni kell

22_03_29_erdmost_nincskep

Még szokni kell

Nemrég kikerültek a forgalomterelő virágládák a Szendrői utcába, november 4-től pedig életbe lépett az új forgalmi rend. Megnéztük, hogy működik.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A lakók összefogtak és a régóta fennálló probléma megoldásaként javasolták a Szendrői utca virágládákkal és tereléssel történő forgalomcsillapítását, hogy megakadályozzák a heti rendszerességű baleseteket. Bár a virágládás akcióról még lakossági fórumot is tartottak, azok november 4-i megjelenése után a közösségi oldalon többen felháborodtak és nemtetszésüknek adtak hangot.

Olyannyira széles a lakók véleményének palettája, hogy néhányan mintha teljesen szembemennének a „Szendrői utca nem autópálya!” szlogennel. Mert a ládák kihelyezésével már valóban nincs mód a 70-80 km/h-s száguldozásra, a ládák kerülgetése viszont kiváló alkalom kisebb versenyzésre a bátrabb sofőrök számára. Épp ezért többek szerint ideálisabb lett volna a fekvőrendőrök telepítése, de akkor meg az autó döccenéséből következő zaj zavarja a lakosokat, másrészt a gépjárműre nézve is veszélyesebb.

Az is érdekes, hogy a lakosok egyik része csak a virágládákat, másik része csak a forgalmi rendben történő változásokat véglegesítené. Igaz, utóbbit még szokniuk kell a környékbelieknek. Ottjártamkor is a behajtani tilos tábla ellenére kanyarodott be mellettem és ment egy sarkot az egyik autós, majd a következő negyedórában még két sofőr cselekedett hasonlóképp. Az viszont már most érezhető előrelépés, hogy a Szendrői jóval csendesebb lett és az autósok többsége azért sokkal körültekintőbb a kereszteződésekben. Most már csak az a kérdés, autópályából lakóövezetté válik-e az utca.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email