22_03_29_erdmost_nincskep

Készüljön Érden is akcióterv!- javasolja az érdi Fidesz

22_03_29_erdmost_nincskep

Készüljön Érden is akcióterv!- javasolja az érdi Fidesz

Simó Károly, az érdi Fidesz frakcióvezetője eljuttatta szerkesztőségünkhöz azt a levelet, amelyet Csőzik László polgármesternek küldtek vasárnap, és amelyben járványügyi intézkedésekre tesznek javaslatot.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A levélben azt javasolják, hozzanak létre egy Városi Vészhelyzeti Alapot, amiből támogatást tudnak nyújtani azoknak, akik a járvány miatt elveszítik munkájukat. Tanácsolják azt is, dolgozzon ki az önkormányzat szociális, munkahelyvédelmi és álláskeresés támogatási tervet, nézzen szét saját intézményeiben, tudnak-e munkaerőt felvenni. 

Javasolják továbbá, hogy kapjanak bérkiegészítést, plusz jövedelmet vagy megemelt támogatást a háziorvosok és a szakiroda által javasolt munkakörök dolgozói, a szociális szférában tevékenykedő önkormányzati dolgozók és az Érdi Polgárőrség. 

Emellett kapjanak önkormányzati támogatást a városban székhellyel rendelkező civil szervezetek és egyházi közösségek, akik részt vesznek az idősek megsegítésében.

Pótlékmentesen biztosítsák az adók átütemezését, halasztását, részletfizetését az érdi székhelyű cégek számára.

Kérik a képviselők tájékoztatását az idős, beteg, karanténba került emberek napi ellátásáról és ugyanígy tájékoztatást várnak a Modern Városok Program előrehaladásáról is. Az utak karbantartása és új utak építése is folytatódjon.

Simó Károly azzal zárja levelét: 

 A Kormány megtette és folyamatosan megteszi azokat a szükséges intézkedéseket, amelyek az emberek egészségét és a gazdaságot védik. Ez a helyzet azonban az önkormányzattól, a lakosságtól és a város gazdasági szereplőitől is áldozatvállalást igényel.

A Kormány kétségtelenül történelmi jelentőségű, Európában egyedülálló gazdaság- és munkahelyvédelmi akcióterve mellett szükséges annak egyértelmű deklarálása is, hogy Érd választott önkormányzata a jelenlegi veszélyhelyzetben nemcsak adományokat kér a lakosoktól, nem csak a Kormányra vár, hogy megmondja mit kell tenni, de maga is mindent megtesz a lakosok, különösen a súlyos egzisztenciális helyzetbe kerültek védelméért.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email