22_03_29_erdmost_nincskep

Fecskék a városházán

22_03_29_erdmost_nincskep

Fecskék a városházán

Három fecskepár költözött a napokban az érdi városháza egyik ablakába. A jelenségről Csőzik László polgármester posztolt a Facebook oldalán. Érd igazi fecskeparadicsomnak számít, a városban tavaly hét területen 110 fészket számoltak össze ami az országos átlaghoz képest nagy mennyiségnek számít.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Csőzik László a Madarak és Fák napja alkalmából tette közzé, hogy három fecskepár úgy döntött, hogy az irodája ablakaiban alapítanak új családot.

A hír azért is örömteli, mert a fecskék többek között a szárazság miatt veszélyeztetettek – az ezredforduló óta körülbelül felére csökkent a számuk világszerte –, hiszen amikor visszatérnek hozzánk, túl nagy aszály van ahhoz, hogy sárgyűjtő helyet találjanak a fészekrakáshoz.

A füsti- és molnárfecskék ugyanis szó szerint az út porából dagasztják a fészküket. Már ha elég nedves a föld. A szakemberek azt kérik emiatt, ha nagy a szárazság, létesítsünk sárgyűjtő helyet akár egy kis forgalmú út földes padkáján, akár a kertünkben. Ha eleinte ódzkodunk a sártól, gondoljunk arra, hogy a fecskék meg fogják hálálni a gondoskodást. Egy-egy fecskének köszönhetően egy kilogrammal kevesebb szúnyoggal kell például hadakoznunk majd nyáron.
 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email