22_03_29_erdmost_nincskep

Csütörtökön és pénteken költözés miatt zárva lesz a labor

22_03_29_erdmost_nincskep

Csütörtökön és pénteken költözés miatt zárva lesz a labor

Megújult a Dr. Romics László Egészségügyi Intézményben a labor helye is, a világszínvonalú gépeket a héten költöztetik vissza régi, ám immár modern helyükre. A labor jövő héttől kezdve már kétszer annyi pácienst tud fogadni, de költözés alatt – augusztus 1-jén és 2-án – zárva tart.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A megújuló szakrendelőben immár az utolsó simításokat végzik, néhány hét múlva, előreláthatólag szeptember végére már minden munka befejeződik és a betegek egy modern épületben vehetik igénybe az ellátást – tudtuk meg Bárány Zsolttól, a Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény főigazgatójától. 

– Ez egy körülbelül 1,5 milliárd forintos projekt, aminek egy része az építési beruházás, egy másik része a gépek, az informatika, a bútorok, illetve orvosi termékek beruházása. Gyakorlatilag 4500-5000 négyzetméter újult meg az elmúlt 18 hónap alatt. Mindaz a rész, ami 1991-ben lett átadva, most megújulhatott gépészetileg, a szigetelést, a hűtést-fűtést, a burkolatot tekintve. Az alapfalak megmaradtak, de minden mást a kor követelményei szerint fejlesztettek – emelte ki a szakrendelő főigazgatója. 

Bárány Zsolttól megtudtuk, hogy a múlt hét folyamán a főigazgatóság visszaköltözhetett az elkészült irodákba, illetve az ÁNTSZ is régi helyén várja az érdieket, de hamarosan a tüdőgyógyászat is beköltözhet az épületbe a Hivatalnok utcából. Mint mondta, augusztus végéig mindenfajta építési munka befejeződik, szeptember közepéig a rendelések is visszakerülnek eredeti helyükre és előreláthatólag szeptember végéig minden visszaáll a régi kerékvágásba.

–  Ezen a héten kezdődik az utolsó ütem átadása: augusztus 1-jén és 2-án zárva tart a labor, ugyanis ekkor költöztetjük vissza a gépeket is a felújított helyükre. Ez egy akkora mérvű mozgás, hogy csütörtökön és pénteken nem tudjuk a betegeket fogadni a laborban. Éppen ezért a betegek szíves türelmét kérjük ebben a két napban. Eddig is világszínvonalú gépekkel dolgoztunk, ezek kerülnek vissza a régi helyükre. Emellett hamarosan elindul a Modern Városok Program keretében beszerzett eszközök beszállítása, illetve három héten belül a folyosókon lévő régi bútorok helyett is újabbakat helyezünk ki. Egy egységes arculatú, modern teret szeretnénk megalkotni, hogy a betegek, ha már ide kell jönniük, kellemes, szép körülmények között lehessenek – hangsúlyozta Bárány Zsolt, aki azt is hozzátette, hogy az új labor lehetőséget biztosít arra, hogy egyszerre akár 6 embertől le tudják venni a mintát a szakrendelő munkatársai, így felgyorsulhat a vizsgálat.

Az újítások között szerepel még a március végén elindult gyermekkardiológiai szakrendelés is.

– Korábban a városban nem volt elérhető gyermekkardiológiai rendelés, március végétől Dr. László Erzsébet gyermekkardiológus rendel egyelőre kéthetente egyszer. Nem kell tehát most már bemenni a fővárosba, a Romicsba is lehet jönni – emelte ki a főigazgató.

Bárány Zsolt emellett felhívta a figyelmet egy általánossá váló tendenciára: egyre több páciens nem jelenik meg az előre egyeztetett időpontján.

– Egyre inkább elszomorító, hogy 35-40%-ban a betegek nem jelennek meg a lefoglalt időpontjukon. Azoknál a rendeléseknél, ahol egyébként lehet jönni időpont nélkül is, ott van elég betegünk ezekre a kiesett időpontokra. De van néhány olyan rendelés, ahol csak időpontos betegek vannak. Ha ilyen esetben nem jelenik meg valaki az időpontján, akkor mind az orvos, mind a szakasszisztens feleslegesen ül ott a következő beteg érkezéséig. Miközben hetekre, van, hogy hónapokra előre lehet csak időpontot kapni és más páciens pedig örömmel élne a lehetőséggel, hogy hamarabb kerüljön be az orvoshoz. Ezért kérem a betegeinket, kezeljük felelősségteljesen ezeket az időpontokat, ha tudjuk, hogy nem tudunk megjelenni, jelezzük ezt akár telefonon, akár üzenetben – hívta fel a figyelmet a Romics igazgatója, aki azt is elmondta, hogy több lehetőség van már az időpontfoglalásra az intézményben. A telefonos egyeztetésen túl már emailben is lehetőség van időpontot kérni az elojegyzes@erdirendelo.hu címen, de van online direkt időpontfoglalási lehetőség is.
 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email