22_03_29_erdmost_nincskep

22 kis hős a rendőrkapitányságon

22_03_29_erdmost_nincskep

22 kis hős a rendőrkapitányságon

Ünnepélyes keretek között adták át csütörtökön délelőtt az Érdi Rendőrkapitányságon a tárgyi jutalmakat annak a huszonkét gyereknek, aki a rendőrség által szervezett Én is hős vagyok! online bűn- és balesetmegelőzési játék mind a tíz kihívását teljesítette.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az áprilisban indult, tíz hétig tartó játékban 3-22 évesek vettek részt, akik tíz témával ismerkedhettek meg, illetve tíz témában fejleszthették kompetenciájukat, elsősorban a veszélyfelismerés, a döntéshozás, valamint a kockázattal való szembesülés  terén – nyilatkozta az Érd FM 101.3 kérdésére  az Érdi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója, Szatmáriné Berczi Dolóresz rendőrszázados.

Az Érdi Rendőrkapitányság által indított kihívásokon résztvevők csütörtökönként kapták meg az éppen aktuális témát, amelyet rajzzal, festménnyel, szoborral, plakáttal, verssel, dallal, videóval, fotóval, illetve bármilyen saját ötlettel fel lehetett dolgozni. A verseny végére közel 350 alkotás érkezett be digitális formátumban, amelyekből egy 57 perces film is készült. A gyermekek számára a legérdekesebb témának a bullying, azaz az iskolai bántalmazás bizonyult, volt olyan is, aki saját tapasztalatát osztotta meg erről a rendőrséggel. „De a témák között mindenki megtalálta a saját érdeklődését, és kicsit azonosult a rendőrséggel, ugyanakkor mi is kaptunk egy szemüveget, hogy ők hogyan látják a világot” – tette hozzá Dolóresz. 

Az a 22 résztvevő pedig, aki végigkövette a 10 hét feladványait, tárgyjutalomban (világító karperec, a rendőrség emblémájával ellátott tollak, bögrék, strandtörölközők) részesült, ezt adták át az Érdi Rendőrkapitányságon csütörtökön délelőtt, egy tízóraival összekötve.


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email