Hamarosan vásárolhatunk az érdligeti Lidlben

Indulhat a csomópont átalakítása az érdligeti Lidl előtt – videó

Hamarosan vásárolhatunk az érdligeti Lidlben

Indulhat a csomópont átalakítása az érdligeti Lidl előtt – videó

A munkálatok augusztus 28-án kezdődnek és egy hónapot vesznek igénybe.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az érdiek, és főként az érdligetiek közel két évtizede várják, hogy megnyisson egy üzlet a Kutyavári, Balatoni és Fürdő utcák ölelte területen. Tavaly májusban hosszas engedélyezési folyamat után viszont megjelentek a munkagépek, így megkezdte az építkezést a Lidl.

A jelentős csúszás nem a városon múlt, hanem a Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatalon, hiszen a plázastoptörvény miatt ők folytatták le az engedélyezési eljárást. Ezt hol szüneteltették, hol felfüggesztették, de végül csak lezárult ez a bizonytalan, hosszú időszak.

Ahogy arról az ÉrdMost is beszámolt, az engedélyek birtokában felgyorsultak az események, az elmúlt egy év alatt az épület nem csupán szerkezetileg készült el, hanem nagyrészt be is van rendezve, továbbá a bolthoz tartozó parkolót is kialakították.

Az ember ezután joggal gondolhatja azt, hogy akár már meg is nyithatta volna az üzlet a kapuit a vásárlók előtt, azonban az áruház előtti csomópont átalakítása nélkül ez nem történhet meg, ennek a megkezdéséhez pedig az kellett, hogy a beruházó megkapja az ehhez szükséges engedélyeket is.

Újabb fejlemény az ügyben, hogy az engedélyek birtokában a csomópontátalakítás augusztus 28-án elkezdődik – árulta el Szűcs Gábor alpolgármester az Érd FM 101.3 reggeli műsorában.

A villanyvezetékek, majd a telekommunikációs kábelek kiváltásával kezdi meg a fejlesztést a beruházó. Először a Balatoni úti szakaszon végzik el a munkálatokat, második lépésben pedig a Fürdő utca felől történik meg mindez. Egyszerre nem lesz lezárás a területen, ezzel is megkönnyítve a kivitelezés közben történő közlekedést – derült ki a műsorból.

„A közműkiváltási munkálatokat követően a tervek szerint szeptember 8-án kezdődhetnek el a konkrét útépítési munkálatok. A Lidlnél egy közlekedésbiztonsági szempontból is minden igényt kielégítő modern, korszerű kereszteződést építenek, így új közlekedési lámpák, új gyalogátkelőhelyek is segítik majd az arra közlekedőket, valamint kerékpáros kanyarodó sáv is készül az Őszirózsa utca felé”

– hangsúlyozta Szűcs Gábor, valamint hozzátette, megújul a Lidl oldalán a Fürdő utca és a Kutyavári utca között húzódó járda is.

Hivatalosan ezek a munkálatok egy hónapot vesznek igénybe, a tervek szerint legkésőbb szeptember 30-ára elkészül minden.

Miután ez a beruházás is megvalósult, a beruházónak használatbavételi engedélyért kell folyamodnia a Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatalhoz. Szűcs Gábor aggályát fejezte ki a Lidl tényleges nyitásával kapcsolatban, hiszen mint azt a beszélgetés során az alpolgármester elmondta, mindez nem a városon múlik, így szeptember 30-a után erre az engedélyre tíz, de lehet, hogy kilencven napot is várnia kell a Lidlnek és csak utána fogadhat vásárlókat az áruház.

Az alpolgármester hozzátette, hogy az önkormányzat mindent követ megmozgat annak érdekében, hogy az engedélyezési folyamat minél rövidebb időt vegyen igénybe, hogy közel húsz év után végre legyen bevásárlóközpont Érdligeten.

Miután megnyílik az áruház és a forgalomtechnikai berendezések is üzemszerűen működnek, a kezdeti időszak tanulságai alapján – amennyiben arra szükség lesz – a  környéken élők bevonásával finomhangolják majd azokat – zárta szavait Szűcs Gábor.

A Bundáskenyér című reggeli műsorban elhangzott beszélgetés teljes egészében alább nézhető meg:

fotó: ÉrdMost

További cikkeink

További cikkeink

Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény pályázatot hirdet Sebészeti szakrendelés sebészeti járóbeteg asszisztens munkakör betöltésére.
A Czabai-kert tulajdonosa az érdi környezetvédelem kimagasló és megkerülhetetlen személyisége volt.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email