szunyogirtasPixabay

Jön a légi szúnyogirtás Érden

szunyogirtasPixabay

Jön a légi szúnyogirtás Érden

Július 17-én földi úton irtották, 19-én este pedig légi úton gyérítik a szúnyogokat Érden, az önkormányzat megbízásából.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A légi gyérítésre már július 9-én sor került volna, a Katasztrófavédelem szervezésében, ám az országos, több települést és területet érintő akciót a nagy hőségre való hivatkozással lefújták.

Az önkormányzat a saját keretéből július 19-én elvégezteti a légi kémiai védekezést.

A beavatkozásra a napnyugta előtti időszakban kerül sor a Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szerrel Istvántelep, Tisztviselőtelep, Ófalu, Parkváros és Érdliget erdős-parkos területein.

Az alábbi térképek mutatják a légi beavatkozás helyszíneit:

Forrás: Érd MJV Önkormányzata


Ha az időjárás úgy alakul, hogy a szúnyogirtást el kell halasztani, akkor szombaton, 20-án végzik el a gyérítést.

A légi beavatkozás a 17-ei földi kémiai szúnyogirtással – ami szinte az egész várost érintette – várhatóan drasztikusan csökkenti majd a szúnyogok számát.

Ne feledjük, mi magunk is sokat tehetünk azért, hogy ne lepjék el kertünket a szúnyogok: öntsük ki az edényekben, kerti játszóeszközökben felgyűlt csapadékot, az állatok itatótáljában rendszeresen cseréljük a vizet, az esővízgyűjtő edényeket pedig fedjük le.

Ezek a vízfelületek remek szúnyogbölcsőként funkcionálnak, ezért nagyon érdemes odafigyelni rájuk – főleg a csütörtök estihez hasonló nagy esőzések után.

Fotó: Freepik, Pixabay

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email